Begraafplaatsen

Algemeen

Gemeente Epe heeft 7 begraafplaatsen: Norelbos, Tongerenseweg, Oude Wisselseweg, Zwanenweg, Wanenk, Ernst en Oene. Elke begraafplaats heeft zijn eigen sfeer en uitstraling. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden per begraafplaats.

Begraafplaats Norelbos in Epe

De begraafplaats Norelbos in Epe is rond 1964 in gebruik genomen. De begraafplaats ligt in een bosrijke omgeving. De begraafplaats heeft naast algemene delen ook een katholiek en islamitisch gedeelte. Op de begraafplaats Norelbos kunt u particuliere graven, kindergraven, algemene graven, urnengraven, nissen in een urnenmuur huren en as verstrooien.  

U kunt een uitvaartdienst houden in de aula van begraafplaats Norelbos. De aula heeft ongeveer 80 zitplaatsen, 30 staanplaatsen en een aparte familiekamer.  Ook is er in de aula een geluidsinstallatie en beeldscherm. De kosten voor een uitvaartdienst zijn € 255,- voor het eerste uur. Daarna betaalt u voor ieder half uur € 127,-. 

Voor een uitvaartdienst in de aula van begraafplaats Norelbos kunt u of uw begrafenisondernemer contact opnemen met gemeente Epe. 

Norelbos Begraafplaats

Begraafplaats Wanenk in Vaassen

De begraafplaats Wanenk in Vaassen is rond 1985 in gebruik genomen. De begraafplaats heeft naast algemene delen ook een katholiek en islamitisch gedeelte. Op de begraafplaats Wanenk kunt u particuliere graven, kindergraven, algemene graven, urnengraven, nissen in een urnenmuur huren en as verstrooien.

Begraafplaats Wanenk

Begraafplaats Emst

De begraafplaats Emst is rond 1909 in gebruik genomen. De begraafplaats is onlangs gerenoveerd en ligt tegen Emst aan.  Op de begraafplaats Emst kunt u particuliere graven, urnengraven, nissen in een urnenmuur huren en as verstrooien.  

Begraafplaats Emst

Begraafplaats Oene

De begraafplaats Oene  is rond 1852 in gebruik genomen. De begraafplaats ligt tussen de weilanden tegen Oene aan. Op de begraafplaats Oene kunt u particuliere graven, algemene graven, urnengraven, nissen in een urnenmuur huren en as verstrooien. 

Begraafplaats Oene

Begraafplaats Oude Wisselseweg in Epe

De Rooms-Katholieke begraafplaats Oude Wisselseweg in Epe is rond 1903 in gebruik genomen. De begraafplaats ligt vlak naast de begraafplaats aan de Tongerenseweg in een bosrijke omgeving.  Op de begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Er vinden soms nog bijzettingen plaats en u kunt ook as verstrooien op deze begraafplaats. 

Begraafplaats Oude Wisselseweg

Begraafplaats Tongerenseweg in Epe

De historische begraafplaats aan de Tongerenseweg in Epe is rond 1828 in gebruik genomen. De begraafplaats ligt vlak naast de begraafplaats aan de Oude Wisselseweg. Op de begraafplaats Tongerenseweg kunt u particuliere graven huren, bijzetten in een bestaand graf en as verstrooien. 

Om de historische sfeer van bijna 200 jaar oude gedenktekens te bewaren, zijn er extra regels voor grafbedekking op de historische begraafplaats aan de Tongerenseweg.

Tongerenseweg begraafplaats

Begraafplaats Zwanenweg in Vaassen

De historische begraafplaats Zwanenweg in Vaassen is rond 1829 in gebruik genomen. De begraafplaats is ruimtelijk opgezet met stukken plantsoen en bomen. Op de begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Er vinden soms nog bijzettingen plaats en u kunt ook as verstrooien op deze begraafplaats. 

Om de historische sfeer van bijna 200 jaar oude gedenktekens te bewaren, zijn er extra regels voor grafbedekking op de historische begraafplaats aan de Zwanenweg.

Begraafplaats Zwanenweg

Grafbedekking historische begraafplaatsen

Gemeente Epe vindt het belangrijk dat nieuwe grafmonumenten passen bij de historische grafbedekking op de historische begraafplaatsen Tongerenseweg in Epe en begraafplaats de Zwanenweg in Vaassen. Daarom moet de grafbedekking aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • De gedenktekens op een particuliergraf mogen maximaal 1 meter breed zijn, 2 meter lang en 125 cm hoog. Alle onderdelen moeten vast aan het gedenkteken zijn verbonden.
  • De grafbedekking moet aansluiten op de bestaande oude gedenktekens. Dit betekent dat een platte natuursteen, leisteen, zwerfkei of ruwe grafsteen is toegestaan, maar een beeld bijvoorbeeld niet. Andere materialen, zoals glas, staal of chroom, hout of kunststof zijn niet toegestaan. 
  • De steen en ook de letters mogen niet glimmen. De steen kan wel geschuurd zijn, gefrijnd of gebouchardeerd, maar niet gezoet of gepolijst. Foto’s op de stenen zijn niet toegestaan. 
  • De kleur van de steen moet aansluiten op de bestaande gedenktekens. Dit betekent dat alleen de kleuren zwart, grijs of wit zijn toegestaan.