Openingstijden winkel aanpassen

In de Winkeltijdenwet staat wanneer winkels open mogen zijn. Als u buiten de standaard toegestane openingstijden (inclusief de 12 koopzondagen) uw winkel wilt openen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente. Uw aanvraag wordt binnen 8 weken verwerkt.

Wat u moet weten

Toegestane openingstijden winkels in gemeente Epe

Winkels in gemeente Epe mogen van maandag tot en met zaterdag open zijn tussen 06.00 en 22.00 uur. In gemeente Epe mogen supermarkten op alle zondagen open zijn tussen 12.00 en 18.00 uur. Alle overige winkels mogen maximaal 12 zondagen per jaar open zijn tussen 12.00 en 18.00 uur. Iedere laatste zondag ( met uitzondering van januari en februari ) van de maand is het koopzondag in Epe.

Er zijn een aantal uitzonderingen op de gewone toegestane openingstijden. Op Goede Vrijdag moeten winkels in gemeente Epe sluiten om 19.00 uur. op Nieuwjaarsdag, 1e Kerstdag, 1e Paasdag en 1e Pinksterdag mag uw winkel niet open zijn. Op 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag mag uw winkel, als deze dagen niet op zondag vallen, open zijn van 09.00 tot 22.00 uur. 

Winkel openen buiten toegestane openingstijden

Er zijn gevallen waarin u een ontheffing kunt aanvragen bij de gemeente om uw winkel te openen buiten de toegestane tijden. In de Verordening winkeltijden gemeente Epe leest u waaraan u moet voldoen om kans te maken op een ontheffing winkelopenstelling. De gemeente kan uw aanvraag goedkeuren, afkeuren of voorwaarden aan de ontheffing stellen. Als u het niet eens bent met de afwijzing of de voorwaarden, kunt u een beroep indienen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Kosten

Een ontheffing aanvragen kost € 67,70.