Nieuws

 • Agenda commissie voor de Bezwaarschiften donderdag 7 juli 2022

  (30-06-2022)

  De commissie voor de Bezwaarschriften bekijkt het genomen besluit waartegen bezwaar is ingediend opnieuw en adviseert de gemeente hierover.

 • Denk aan het wild

  (30-06-2022)

  Gemeente Epe heeft een mooie bosrijke omgeving. Wandelaars, ruiters, vakantiegangers en sportievelingen weten het bos te vinden. Ook wandelaars met een hond komen er graag.

 • Kennismaken met: Albert Vos (Nieuwe Lijn)

  (28-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. Iedere week stellen we raadsleden voor. Deze week: Albert Vos van Nieuwe Lijn. 

 • Kennismaken met: Bertie Hendriks (CDA)

  (28-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. Iedere week stellen we raadsleden voor. Deze week: Bertie Hendriks van het CDA. 

 • Kennismaken met: Frans de Ruiter (SGP - CU)

  (28-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bijgekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. Iedere week stellen we raadsleden voor. Deze week: Frans de Ruiter van SGP-ChristenUnie. 

 • Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli 2022

  (27-06-2022)

  Vanaf 1 juli 2022 gaat de rookmelderverplichting in: er moet dan minimaal één rookmelder op iedere verdieping van je woning hangen.

 • Werkzaamheden Hoge Weerd

  (27-06-2022)

  Werkzaamheden ten behoeve van het bouwrijp maken van de Hoge Weerd. 

 • WZU Veluwe start onderzoek naar wensen en behoeften dagbesteding

  (24-06-2022)

  WZU Veluwe gaat in opdracht van de gemeente Epe en haar buurtpunten onderzoek doen naar de wensen en behoeften rondom dagbesteding, onder inwoners van gemeente Epe met een vorm van dementie. Zo kunnen leemtes tussen het huidige aanbod en deze wensen en behoeften worden vastgesteld.

 • Studenten presenteren onderzoeksresultaten ‘Energietransitie Vakantieparken’

  (23-06-2022)

  Op woensdag 22 juni werd een jaar lang onderzoek afgesloten. Derde- en vierdejaars studenten van hogeschool Saxion onderzochten dit jaar in multidisciplinaire groepen hoe vakantieparken zich kunnen voorbereiden op de energietransitie. Dat deden ze in het kader van de pilot “Energietransitie Vakantieparken”. Twee vakantieparken: RCN Vakantiepark De Jagerstee en Camping De Wildhoeve stapten in de pilot en de studenten richten hun onderzoek op deze parken. Wethouder Maarten Heere, die de Energietransitie in zijn portefeuille heeft, was vanmorgen aanwezig bij de presentatie van de resultaten: “Het onderzoek van de studenten heeft ons veel inzicht gegeven in de situatie op de vakantieparken en een doorkijkje naar de mogelijkheden. Niet alleen voor deze specifieke parken, maar voor parken op de hele Veluwe. De energietransitie is complex voor vakantieparken en hier worden écht stappen gezet om te verbeteren.”

 • Kennismaken met: Wilma Baltus (GroenLinks)

  (22-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Wilma Baltus van GroenLinks.

 • Kennismaken met: Kenan Aldemir (Nieuwe Lijn)

  (22-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Kenan Aldemir van Nieuwe Lijn. 

 • Kennismaken met Zwier van der Weerd (CDA)

  (22-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Zwier van der Weerd van het CDA. 

 • RAADSCOMMISSIES donderdag 23 juni 2022

  (21-06-2022)

  Op donderdag 23 juni vanaf 19.30 uur vergaderen de commissie Maatschappij en Bestuur en de commissie Omgeving en Financien van de gemeente Epe in het gemeentehuis. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. De vergaderingen zijn ook te volgen via https://epe.raadsinformatie.nl/live

 • Tijdelijk ondermijningshuis in Hattem

  (20-06-2022)

  In Hattem staat tijdelijk een Ondermijningshuis. Deze pop-uplocatie, een initiatief van de gemeenten op de Noord-Veluwe, helpt mee om signalen over ondermijning te herkennen. Het huis is geopend tijdens de Week tegen de ondermijning die duurt van 20 tot en met 24 juni. Media, professionals en vertegenwoordigers van andere bij ondermijning betrokken doelgroepen kunnen op afspraak verschillende themakamers in dit huis bezichtigen.

 • “We kunnen weer!” denkt de inbreker

  (15-06-2022)

  Vandaag is het European Focus Day, maak het inbrekers niet te makkelijk! 

 • Kennismaken met: Henk Boon (SGP-ChristenUnie) 

  (15-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Henk Boon van SGP-ChristenUnie. 

 • Vrijwilliger van de maand: Jille de Vries

  (13-06-2022)

  Jille is een echt verenigingsmens.

 • Verdere intensivering natuurbrandbestrijding in de regio Noord- en Oost-Gelderland

  (10-06-2022)

  De brandweerkorpsen in de regio Noord- en Oost-Gelderland leggen de  intensieve samenwerking op het gebied van natuurbrandbeheersing opnieuw vast.  Met het tekenen van dit nieuwe convenant wordt een adequate natuurbrandbestrijding en werkafspraken tussen verschillenden brandweerkorpsen gewaarborgd voor nu en in de toekomst.

 • Nieuw college gestart

  (09-06-2022)
  Nieuw college: Maarten Heere (CDA), Martijn Kerkmans (VVD), Lia de Waard-Oudesluijs (SGP-ChristenUnie) en Annemiek van Loon (D66)

  Epe heeft een nieuw college. De gemeenteraad heeft op dinsdagavond 7 juni vier nieuwe wethouders benoemd.

 • Burgemeester bracht bezoek aan Pandersakker

  (09-06-2022)

  Burgemeester Tom Horn is dinsdagmiddag samen met de wijkagent langs geweest bij een aantal bewoners aan de Pandersakker in Epe waar vorige week een bewoner op gewelddadige wijze in zijn woning om het leven is gebracht.

 • Kennismaken met: Peter Vermaas (Forum voor Democratie)

  (08-06-2022)
  Peter Vermaas (Forum voor Democratie)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. In de komende weken stellen de raadsleden zich voor. Nu aan de beurt is Peter Vermaas van Forum voor Democratie. 

 • Kennismaken met: Vera Griep - Pont (Gemeentebelangen Epe)

  (08-06-2022)
  Vera Griep - Pont (Gemeentebelangen Epe)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. In de komende weken stellen de raadsleden zich voor. Nu aan de beurt is Vera Griep - Pont van Gemeentebelangen Epe. 

 • Kennismaken met: Bert Halkers (VVD)

  (08-06-2022)
  Bert Halkes (VVD)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. In de komende weken stellen de raadsleden zich voor. Nu aan de beurt is Bert Halkers van de VVD. 

 • 'Grote Mensen’ maken het verschil voor de omgeving van kinderen

  (07-06-2022)
  Afbeelding bij 'Grote Mensen’ maken het verschil voor de omgeving van kinderen

  In de gemeente Epe hebben we ‘Meer Grote Mensen’  (www.meergrotemensen.nl) nodig. Mensen zoals Marieke Hiemstra, supermarktmanager van Dekamarkt Epe Markt. Onder andere Marieke heeft zich de afgelopen weken ingezet voor de JOGG-aanpak ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’. Échte ‘Grote Mensen’ die ervoor zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Met meer ruimte om te bewegen, gezondere tussendoortjes en meer stimulans voor het drinken van water. Want gezond is nog steeds niet gewoon.

 • Beschermde status voor graven KNIL-veteranen in Epe

  (07-06-2022)
  Logo gremeente Epe

  Het college stelt de gemeenteraad voor om de graven van KNIL-veteranen een bijzondere status te geven. De grafrechten worden door een nog op te richten stichting overgenomen en de graven worden in de toekomst niet geruimd. Daarmee spreekt de gemeente uit het leed van de Molukkers te erkennen en benadrukt de belangrijke bijdrage van de KNIL-veteranen, die vochten in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch leger, aan de geschiedenis van Nederland.

 • Terugblik raad 2 juni 2022

  (03-06-2022)

  Lees hier de terugblik van de raad van 2 juni 2022.

 • Vrijwilliger van de maand: Peter Blawit

  (18-05-2022)

  “Scouting medebepalend voor rest van je leven”

 • Drie inwoners gemeente Epe ontvangen een Koninklijke onderscheiding

  (17-05-2022)

  Drie inwoners van de gemeente Epe zijn vandaag Koninklijk onderscheiden. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De lintjes zijn in de Prins Willem Alexander - hal in Epe uitgereikt. De uitreiking en het opspelden van de lintjes werd door burgemeester Tom Horn gedaan. Ook ontvingen zij van de gemeente een mooie bos bloemen.
   

 • Side Events WK Volleybal van start

  (13-05-2022)

  Vanmorgen 13 mei werd het officiële startschot gegeven voor de side events van het WK Volleybal 2022 voor vrouwen. Gemeente Epe is gastgemeente voor het team van Kenia. In de aanloop naar het WK worden er in onze gemeente allerlei leuke evenementen op het gebied van sport, beweging en gezondheid georganiseerd. Op basisschool De Sprenge in Vaassen deed wethouder Lia de Waard-Oudesluijs de aftrap voor deze reeks activiteiten. Daarna ging gelijk het eerste side event van start: een presentatie en volleybalclinic door Oranje speelster Marrit Jasper.  

 • Biodiversiteit in gemeente Epe!

  (13-05-2022)

  De komende jaren voert de gemeente een pilot uit in de wijken Vegtelarij in Epe, Oosterhof in Vaassen en in de bermen in het buitengebied. Het doel van de pilot is om de biodiversiteit te vergroten. Dit is nodig omdat het aantal plant- en diersoorten dat van nature in Nederland voorkomt, de afgelopen decennia achteruit is gegaan.

 • Verstandig op de fiets met verkeersdiploma op zak

  (13-05-2022)

  Voor het tweede jaar op een rij kregen vier scholen in de gemeente Epe een wethouder over de vloer. Vrijdag 13 mei was geen ongeluksdag voor wethouder Jan Aalbers, want aan hem de eer om een viertal klassen in de gemeente te feliciteren met het behalen van het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). “Er komen steeds meer weggebruikers en meer verschillende vervoersmiddelen, daarom is het ook zo belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen,” aldus de wethouder. Hij bezocht de klassen om met scholieren te praten over het examen en veiligheid op de fiets.

 • Wie verdient een lintje in 2023?

  (03-05-2022)

  Mensen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u iemand in de gemeente Epe die een lintje verdient? Dan kunt u hem of haar voor deze onderscheiding voordragen.

 • De winnaars van de fotoactie erfgoed 100% Waardevol!

  (29-04-2022)

  Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Niets is minder waar, bleek uit de inzendingen van de fotoactie 100% Waardevol! Op de vraag om een foto in te sturen met daarop ‘wat is voor jou 100% Waardevol!’. Kwamen in totaal 16 foto’s van ons erfgoed binnen. Een jury, bestaande uit Hans van Dord van de Erfgoedcommissie Epe, Jan van de Velde van Historische Vereniging Ampt Epe, Wim Geerts van Amateur Fotografen Vereniging Epe en wethouder Jan Aalbers van Cultuur, heeft de foto’s beoordeeld. Alle inzendingen hebben inmiddels een reactie gehad en de prijswinnaars kunnen hun prijs elk moment thuis verwachten.

 • Voetgangersborden in Vaassen

  (06-04-2022)

  Afgelopen week is de voetgangersbewegwijzering in het centrum van Vaassen gerealiseerd. Dit als afronding van fase II van de herinrichting van het centrum van Vaassen.

 • De eikenprocessierups komt er weer aan!

  (30-03-2022)

  Door het mooie weer komen de eikenprocessierupsen eerder uit de eieren dan in andere jaren. Daarom starten de gemeente Epe en Axent Groen in april met de bestrijding. Door voordat de rupsen overlast geven in actie te komen, proberen we overlast te voorkomen. Dat zal niet altijd lukken en moeten de rupsen soms achteraf worden weggezogen.

 • Bijeenkomst voor en met Oekraïners | Meet and greet for refugees from Ukraine

  (21-03-2022)

  Door de vreselijke gebeurtenissen rondom de oorlog en de noodzaak dat u uw land heeft moeten ontvluchten bent u onlangs in Epe gekomen | Due to the terrible events in your homeland, you have had to leave everything behind and as a consequence you have arrived in Epe.

 • Junior Energiecoach van start op basisscholen Gemeente Epe

  (07-03-2022)

  ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Dat zijn enkele van de vragen die worden gesteld in het spel Junior Energiecoach. Op vrijdag 4 maart is Junior Energiecoach gestart voor particuliere deelnemers. Voor de twee scholen die meedoen in onze gemeente, begint het spel vandaag. Wethouder Erik Visser was te gast op Daltonschool De Bongerd in Oene en Jenaplanschool ’t Hogeland in Epe om de aftrap te doen. Hij is vol enthousiasme over dit initiatief: “Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe bij kinderen. Zij zijn de volgende generatie die ook in een prettig en leefbaar klimaat wil wonen. Juist daarom is het van belang dat we kinderen jong leren over zorgvuldig omgaan met energie”. 

 • Omgevingsvisie 'Natuurlijk Goed Leven’ van kracht

  (07-03-2022)

  Op 9 december 2021 is de omgevingsvisie ‘Natuurlijk Goed Leven’ door de gemeenteraad van de gemeente Epe vastgesteld. Bij de vaststelling is de visie op enkele punten aangescherpt en uiteindelijk unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Epe. De visie is vanaf 7 maart digitaal te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl, vanaf die publicatiedatum is ‘Natuurlijk Goed Leven‘ onze toekomstvisie voor de fysieke leefomgeving.

 • Oekraïne en Epe

  (04-03-2022)

  Ook Epe kijkt vol afschuw naar de gebeurtenissen in Oekraïne. Vechten in een oorlog of vluchten om veilig te zijn, het lot van vele Oekraïners op dit moment. Als we de beelden zien, zoeken we naar woorden om onze gevoelens te delen: boosheid, verdriet en onrust. Ook in Epe willen we meeleven. Er ontstaan inmiddels diverse hulpinitiatieven, vanuit inwoners en religieuze en maatschappelijke organisaties. Ook bieden inwoners spontaan huisvesting aan of melden ze zich als vrijwilliger. Hartverwarmend! 

 • Dienstverlening gemeente Epe

  (01-03-2022)

  Corona gaat niet weg. Daarom houden we ons nog aan de adviezen die voorkomen dat het virus zich verder verspreidt: 

  • thuisblijven bij klachten
  • regelmatig een zelftest doen en
  • binnen zorgen voor voldoende frisse lucht.
 • Raad stelt unaniem omgevingsvisie ‘Natuurlijk goed leven’ vast

  (10-12-2021)

  Afgelopen jaren is gewerkt aan de omgevingsvisie van Epe, die de titel ‘Natuurlijk goed leven’ heeft meegekregen. De titel laat zien waar het in de gemeente Epe om draait: de rijkdom van de natuur, de kenmerken van het landschap en de eigenheid van het gebied. De omgeving biedt volop mogelijkheden en kansen om te wonen, werken, ondernemen en recreëren. Wethouder Jan Aalbers: "We hebben na uitgebreide participatie van inwoners, gebiedspartners voor onder andere natuur, landschap, agrarische sector, en diverse organisaties een heel complete koers voor de toekomst geschetst. Heel mooi dat de gemeenteraad deze koers unaniem heeft omarmd".  

 • Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

  (12-07-2019)

  De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten.

Archief

Pagina opties