Nieuws

 • Streekarchieven op de Noord Veluwe verkennen mogelijkheden voor samenvoeging

  (12-08-2022)

  De beide Streekarchieven op de Noord Veluwe gaan de mogelijkheden voor een samenvoeging verkennen. Het gaat om het Streekarchief van Epe, Hattem en Heerde en om dat van de Noordwest Veluwe. Hier maken Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Elburg deel van uit.

 • Maaien bij droogte

  (12-08-2022)

  In verband met de droogte hebben we besloten dat op een aantal locaties binnen en buiten de bebouwde kom de vegetatie gemaaid wordt. Dit omdat de vegetatie zo droog is dat er mogelijk brandgevaar kan ontstaan. Het maaien vindt helaas ook plaats op plekken die de gemeente sinds kort in ecologisch beheer heeft. Een gedeelte van de vegetatie zal gemaaid worden. Een kleiner gedeelte blijft staan. Het maaien kan zorgen voor wat overlast in de vorm van opwaaiend stof, we hopen op uw begrip hiervoor.

 • Gemeente Epe zoekt Energiecoaches

  (04-08-2022)

  In 2050 wil de gemeente Epe CO2 neutraal zijn. We verbruiken niet meer energie dan we duurzaam kunnen opwekken. Dat bereiken wij door te isoleren, zelf energie op te wekken en door slim om te gaan met de energie die we gebruiken. Binnen de gemeente Epe zijn er momenteel 7 energiecoaches actief. Nu de energieprijzen flink stijgen, krijgen we steeds meer vragen van inwoners binnen over energie besparen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe energiecoaches. Kom jij het team versterken?

 • De Duurzame Huizen Route

  (28-07-2022)

  Heeft u plannen om te verbouwen? Of wilt u energie besparen in uw woning? Neem dan eens een kijkje bij huiseigenaren die u zijn voorgegaan op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit onafhankelijke platform delen huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam bouwen en wonen. Ze vertellen hoe ze hun huis aanpasten met bijvoorbeeld isolatie, een (hybride)warmtepomp en zonnepanelen. 

 • Gemeente Epe zoekt: Energiecoaches (vrijwilligers)

  (26-07-2022)

  Binnen de gemeente Epe zijn er momenteel 7 energiecoaches actief. 

 • Nieuwsbrief statushouders, vluchtelingen en andere doelgroepen

  (21-07-2022)

  Op de hoogte blijven van de plannen voor tijdelijke huisvesting statushouders, vluchtelingen en andere doelgroepen? U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 

 • Verkeersplan Wissel in concept vastgesteld

  (13-07-2022)

  Concept-maatregelen ter verbetering van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in Wissel vrijgegeven voor inspraak.

  Afgelopen twee jaar is er samen met inwoners nagedacht over de verkeerssituatie in Wissel en omstreken. In dit buitengebied staan niet alleen woningen of boerenbedrijven, maar ook een groot aantal recreatiebedrijven. Ook Landgoed Tongeren en een deel van het Wisselse Veen maken hier deel van uit. Plekken die door toeristen erg geliefd zijn. En dat maakt dat tijdens het toeristenseizoen de verkeersdrukte toeneemt, en dit geeft inwoners een onveilig gevoel en zet de leefbaarheid onder druk. Wissel Belang heeft daarom aan de bel getrokken en gezamenlijk zijn gesprekken gevoerd om de bestaande situatie te verbeteren.

 • Mevrouw Kamphuis-Kloezeman ontvangt Koninklijke onderscheiding

  (08-07-2022)

  Inwoonster gemeente Epe is vandaag Koninklijk onderscheiden. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje is bij Rijvereniging en Ponyclub Wenum-Wiesel uitgereikt. De uitreiking en het opspelden werd door burgemeester Tom Horn gedaan. Ook ontving zij van de gemeente een mooie bos bloemen.

 • Rookmelders in huis verplicht vanaf 1 juli 2022

  (27-06-2022)

  Vanaf 1 juli 2022 gaat de rookmelderverplichting in: er moet dan minimaal één rookmelder op iedere verdieping van je woning hangen.

 • Tijdelijk ondermijningshuis in Hattem

  (20-06-2022)

  In Hattem staat tijdelijk een Ondermijningshuis. Deze pop-uplocatie, een initiatief van de gemeenten op de Noord-Veluwe, helpt mee om signalen over ondermijning te herkennen. Het huis is geopend tijdens de Week tegen de ondermijning die duurt van 20 tot en met 24 juni. Media, professionals en vertegenwoordigers van andere bij ondermijning betrokken doelgroepen kunnen op afspraak verschillende themakamers in dit huis bezichtigen.

 • Kennismaken met: Henk Boon (SGP-ChristenUnie) 

  (15-06-2022)

  Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Henk Boon van SGP-ChristenUnie. 

 • Verdere intensivering natuurbrandbestrijding in de regio Noord- en Oost-Gelderland

  (10-06-2022)

  De brandweerkorpsen in de regio Noord- en Oost-Gelderland leggen de  intensieve samenwerking op het gebied van natuurbrandbeheersing opnieuw vast.  Met het tekenen van dit nieuwe convenant wordt een adequate natuurbrandbestrijding en werkafspraken tussen verschillenden brandweerkorpsen gewaarborgd voor nu en in de toekomst.

 • Side Events WK Volleybal van start

  (13-05-2022)

  Vanmorgen 13 mei werd het officiële startschot gegeven voor de side events van het WK Volleybal 2022 voor vrouwen. Gemeente Epe is gastgemeente voor het team van Kenia. In de aanloop naar het WK worden er in onze gemeente allerlei leuke evenementen op het gebied van sport, beweging en gezondheid georganiseerd. Op basisschool De Sprenge in Vaassen deed wethouder Lia de Waard-Oudesluijs de aftrap voor deze reeks activiteiten. Daarna ging gelijk het eerste side event van start: een presentatie en volleybalclinic door Oranje speelster Marrit Jasper.  

 • Biodiversiteit in gemeente Epe!

  (13-05-2022)

  De komende jaren voert de gemeente een pilot uit in de wijken Vegtelarij in Epe, Oosterhof in Vaassen en in de bermen in het buitengebied. Het doel van de pilot is om de biodiversiteit te vergroten. Dit is nodig omdat het aantal plant- en diersoorten dat van nature in Nederland voorkomt, de afgelopen decennia achteruit is gegaan.

 • Verstandig op de fiets met verkeersdiploma op zak

  (13-05-2022)

  Voor het tweede jaar op een rij kregen vier scholen in de gemeente Epe een wethouder over de vloer. Vrijdag 13 mei was geen ongeluksdag voor wethouder Jan Aalbers, want aan hem de eer om een viertal klassen in de gemeente te feliciteren met het behalen van het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). “Er komen steeds meer weggebruikers en meer verschillende vervoersmiddelen, daarom is het ook zo belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen,” aldus de wethouder. Hij bezocht de klassen om met scholieren te praten over het examen en veiligheid op de fiets.

 • De winnaars van de fotoactie erfgoed 100% Waardevol!

  (29-04-2022)

  Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Niets is minder waar, bleek uit de inzendingen van de fotoactie 100% Waardevol! Op de vraag om een foto in te sturen met daarop ‘wat is voor jou 100% Waardevol!’. Kwamen in totaal 16 foto’s van ons erfgoed binnen. Een jury, bestaande uit Hans van Dord van de Erfgoedcommissie Epe, Jan van de Velde van Historische Vereniging Ampt Epe, Wim Geerts van Amateur Fotografen Vereniging Epe en wethouder Jan Aalbers van Cultuur, heeft de foto’s beoordeeld. Alle inzendingen hebben inmiddels een reactie gehad en de prijswinnaars kunnen hun prijs elk moment thuis verwachten.

 • Voetgangersborden in Vaassen

  (06-04-2022)

  Afgelopen week is de voetgangersbewegwijzering in het centrum van Vaassen gerealiseerd. Dit als afronding van fase II van de herinrichting van het centrum van Vaassen.

 • De eikenprocessierups komt er weer aan!

  (30-03-2022)

  Door het mooie weer komen de eikenprocessierupsen eerder uit de eieren dan in andere jaren. Daarom starten de gemeente Epe en Axent Groen in april met de bestrijding. Door voordat de rupsen overlast geven in actie te komen, proberen we overlast te voorkomen. Dat zal niet altijd lukken en moeten de rupsen soms achteraf worden weggezogen.

 • Bijeenkomst voor en met Oekraïners | Meet and greet for refugees from Ukraine

  (21-03-2022)

  Door de vreselijke gebeurtenissen rondom de oorlog en de noodzaak dat u uw land heeft moeten ontvluchten bent u onlangs in Epe gekomen | Due to the terrible events in your homeland, you have had to leave everything behind and as a consequence you have arrived in Epe.

 • Junior Energiecoach van start op basisscholen Gemeente Epe

  (07-03-2022)

  ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Dat zijn enkele van de vragen die worden gesteld in het spel Junior Energiecoach. Op vrijdag 4 maart is Junior Energiecoach gestart voor particuliere deelnemers. Voor de twee scholen die meedoen in onze gemeente, begint het spel vandaag. Wethouder Erik Visser was te gast op Daltonschool De Bongerd in Oene en Jenaplanschool ’t Hogeland in Epe om de aftrap te doen. Hij is vol enthousiasme over dit initiatief: “Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe bij kinderen. Zij zijn de volgende generatie die ook in een prettig en leefbaar klimaat wil wonen. Juist daarom is het van belang dat we kinderen jong leren over zorgvuldig omgaan met energie”. 

 • Omgevingsvisie 'Natuurlijk Goed Leven’ van kracht

  (07-03-2022)

  Op 9 december 2021 is de omgevingsvisie ‘Natuurlijk Goed Leven’ door de gemeenteraad van de gemeente Epe vastgesteld. Bij de vaststelling is de visie op enkele punten aangescherpt en uiteindelijk unaniem aangenomen door de gemeenteraad van Epe. De visie is vanaf 7 maart digitaal te raadplegen op ruimtelijkeplannen.nl, vanaf die publicatiedatum is ‘Natuurlijk Goed Leven‘ onze toekomstvisie voor de fysieke leefomgeving.

 • Oekraïne en Epe

  (04-03-2022)

  Ook Epe kijkt vol afschuw naar de gebeurtenissen in Oekraïne. Vechten in een oorlog of vluchten om veilig te zijn, het lot van vele Oekraïners op dit moment. Als we de beelden zien, zoeken we naar woorden om onze gevoelens te delen: boosheid, verdriet en onrust. Ook in Epe willen we meeleven. Er ontstaan inmiddels diverse hulpinitiatieven, vanuit inwoners en religieuze en maatschappelijke organisaties. Ook bieden inwoners spontaan huisvesting aan of melden ze zich als vrijwilliger. Hartverwarmend! 

 • Dienstverlening gemeente Epe

  (01-03-2022)

  Corona gaat niet weg. Daarom houden we ons nog aan de adviezen die voorkomen dat het virus zich verder verspreidt: 

  • thuisblijven bij klachten
  • regelmatig een zelftest doen en
  • binnen zorgen voor voldoende frisse lucht.
 • RES 1.0 Cleantech Regio door alle partijen vastgesteld

  (22-12-2021)

  De Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 van de Cleantech Regio is door alle deelnemende partijen vastgesteld. In de afgelopen weken hebben alle zeven gemeenteraden, Provinciale Staten en het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe ‘ja’ tegen de strategie gezegd. Het besluit van het Algemeen Bestuur van Waterschap Rijn en IJssel volgt binnen afzienbare tijd. 

 • Raad stelt unaniem omgevingsvisie ‘Natuurlijk goed leven’ vast

  (10-12-2021)

  Afgelopen jaren is gewerkt aan de omgevingsvisie van Epe, die de titel ‘Natuurlijk goed leven’ heeft meegekregen. De titel laat zien waar het in de gemeente Epe om draait: de rijkdom van de natuur, de kenmerken van het landschap en de eigenheid van het gebied. De omgeving biedt volop mogelijkheden en kansen om te wonen, werken, ondernemen en recreëren. Wethouder Jan Aalbers: "We hebben na uitgebreide participatie van inwoners, gebiedspartners voor onder andere natuur, landschap, agrarische sector, en diverse organisaties een heel complete koers voor de toekomst geschetst. Heel mooi dat de gemeenteraad deze koers unaniem heeft omarmd".  

 • Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

  (12-07-2019)

  De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten.

Archief

Pagina opties