Woo-verzoek

U mag informatie opvragen over wat de gemeente doet en waarom. Gemeenten moeten die informatie uit zichzelf geven of als iemand daarom vraagt. De informatie wordt dan openbaar. Dat is geregeld in de Wet open overheid (Woo). Veel informatie is al openbaar. Deze informatie staat op onze Woo-website. Is de informatie waar u naar op zoek bent nog niet openbaar, dan kunt u een Woo-verzoek indienen.

Woo-verzoek

  • Veel informatie staat al op onze Woo-website. Vindt u toch niet wat u zoekt? Neem dan contact met ons op via 14 0578.
  • Staat de informatie niet op onze Woo-website en heeft contact met de gemeente niet voldoende opgeleverd, dan kunt u een Woo-verzoek doen. Meer informatie over hoe u een Woo-verzoek indient op de website van de Rijksoverheid.
  • De gemeente heeft 4 weken om uw verzoek af te handelen. Deze periode kan met 2 weken worden verlengd. Als dit zo is, krijgt u bericht met uitleg waarom de gemeente meer tijd nodig heeft.
  • Sommige informatie mogen we niet met u delen, zoals vertrouwelijke of privacygevoelige informatie. Uw verzoek wordt dan (deels) afgewezen.
  • Als de gemeente besluit dat de informatie openbaar gemaakt kan worden, is deze voor iedereen in te zien.
  • Meer informatie over de Woo vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Levert het contact met de gemeente onvoldoende informatie op, dan kunt u alsnog een Woo-verzoek indienen.

Woo-verzoek indienen als persoon Woo-verzoek indienen als organisatie

Informatieverzoek

Wilt u informatie opvragen die alleen voor u belangrijk is, doe dan een informatieverzoek door het contactformulier in te vullen. Bijvoorbeeld voor gegevens of documenten die voor eigen gebruik zijn. Of als u documenten nodig hebt voor het maken van bezwaar of voor het indienen van een klacht. De informatie die u opvraagt delen we alleen met u.