Nieuws

 • Wat verwachten Gelderlanders van hun nieuwe commissaris van de Koning?

  (16-08-2018)

  De provincie Gelderland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning per 1 februari 2019. Aan de hand van 7 vragen op www.geldersecommissaris.nl kunnen inwoners van Gelderland aangeven wat ze belangrijk vinden aan deze persoon. Moet zij/hij per se uit Gelderland komen? Hebben ze liever iemand met ervaring bij de overheid of uit het bedrijfsleven? En is het belangrijk dat deze persoon actief is op sociale media? Tot slot kunnen ze in eigen woorden aangeven wat ze vooral verwachten. De vragenlijst blijft beschikbaar tot 20 augustus 2018.

 • Wees voorzichtig in open water

  (16-08-2018)
  Vissterfte door droogte

  We hebben een periode van erge droogte en hitte achter de rug. De regenval die er geweest is, maakt nog geen einde aan de problemen rondom de droogte. Er blijft nog een landelijk watertekort en de droogte heeft gevolgen voor de waterkwaliteit. Contact met oppervlaktewater kan risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.
   

 • Geen particuliere speeltoestellen in openbare ruimte

  (08-08-2018)

  Tijdens controlerondes komen onze medewerkers regelmatig speeltoestellen tegen in de openbare ruimte die niet van de gemeente Epe zijn. Dit zijn speeltoestellen van inwoners, zoals  glijbaantjes en trampolines. In verband met veiligheid en aansprakelijkheid als gemeente vragen we u om zelf geen speeltoestellen in de openbare ruimte te plaatsen.

 • Werken op afspraak in de gemeente Epe

  (24-07-2018)

  De gemeente Epe werkt ook op afspraak. Voortaan kunt u zelf online een afspraak maken op een tijdstip dat u het beste uitkomt.

 • Nieuwe Bekenpadgids Vaassen

  (24-07-2018)

  Maandag 23 juli overhandigde schrijver Henri Slijkhuis de nieuwe gids ‘Verder op pad langs stromend water – deel 2 Bekenpad Vaassen’ aan wethouder Erik Visser. Samen met vormgever Eric Harleman heeft Slijkhuis, gebruikmakend van de oude gids uit 1983, een geheel nieuwe en uitgebreide wandel- en fietsgids gemaakt. Vorig jaar is deel 1 Bekenpad Epe uitgegeven.

 • Technisch probleem in sommige paspoorten

  (13-07-2018)

  Heeft u in april, mei of juni dit jaar een nieuw paspoort gekregen? Dan werkt de chip misschien niet goed. U mag er gewoon mee reizen. Maar uw pas kan misschien niet door een computer worden gelezen. Geldt dit voor u? Dan krijgt u binnenkort een brief thuis met meer uitleg.

 • Laat kinderen niet aan de zijlijn staan

  (10-07-2018)

  Laat elk kind meedoen! Eén op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede en kan dus niet meedoen aan activiteiten zoals een schoolreisje of voetbal. Voor hen heeft de gemeente Epe het Kindpakket ontwikkeld. Kijk op www.kindpakket.nl voor meer informatie.  

 • Nieuwe riolering en straatwerk voor wijk Hoge Weerd

  (04-07-2018)

  In de wijk Hoge Weerd in Epe is firma Siers druk bezig met de aanleg/vervanging van nutsvoorzieningen voor gas, water en elektriciteit. Op dit moment vinden de werkzaamheden vooral plaats in de straten Wachtelenbergweg en Pandersakker. Op korte termijn volgen Hoge Hagt, Steenderkamp en Hazekeuken. Bewoners zijn over de werkzaamheden geïnformeerd. Als de nutsbedrijven een groot deel gereed hebben, gaat de gemeente van start aan de Wachtelenbergweg/Officiersweg met de rioleringswerkzaamheden. Dit zal direct na de bouwvakantie zijn.

 • Laatste werkzaamheden aan de Hoofdweg in Emst

  (04-07-2018)

  De werkzaamheden aan de Hoofdweg in Emst lopen momenteel voorspoedig en volgens planning. Wel wordt de Hoofdweg in Emst nog één keer afgesloten voor het verkeer. Van dinsdag 10 tot en met maandag 16 juli is de Hoofdweg afgesloten vanaf het Hezeplein tot en met de komgrens, zijde Vaassen. In die week worden de werkzaamheden aan de rijbaan afgerond. Het wegvak van de Hoofdweg tussen het Hezeplein en  Stationsweg wordt donderdagavond 12 juli weer opengesteld. Het deel tussen de Hanendorperweg en de komgrens is maandagavond 16 juli weer open. Alle bewoners en ondernemers aan de Hoofdweg hebben over de werkzaamheden inmiddels een brief ontvangen.

 • Scootmobielpool bij De Klaarbeek

  (26-06-2018)

  Wilt u af en toe op pad, maar lukt dit niet zonder een scootmobiel? U kunt bij De Klaarbeek in Epe gratis een scootmobiel lenen. Samen met zorgaanbieder Viattence en woningcorporatie Woonzorg Nederland is de gemeente Epe een  proef begonnen in de vorm van een Scootmobielpool.  Woont u dichtbij woonzorgcentrum De Klaarbeek en wilt u af en toe met een scootmobiel op pad?  Dan is de Scootmobielpool mogelijk een uitkomst voor u.

 • Dak van asbest? Snel weg is het best

  (22-05-2018)

  Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Gebouwen van particulieren, bedrijven en (overheids) instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken meer hebben. De maatregel moet gezondheids- en milieuproblemen door asbest voorkomen. Oude daken kunnen door de jaren heen aangetast worden door weer en wind, waardoor asbestvezels kunnen vrijkomen. Ook bestaat het risico op asbestbranden, met vaak hoge opruimkosten en veel bezorgdheid bij omwonenden tot gevolg. Het verbod geldt voor asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht, zoals golfplaten en dakleien. Sanering is dan noodzakelijk. Om de verwijdering van asbestdaken te stimuleren, is er subsidie beschikbaar gesteld. Ga niet zelf asbest verwijderen!

 • Grootschalige vervanging openbare verlichting

  (12-04-2018)

  In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. De lantaarnpalen die vervangen worden, zijn vaak meer dan 40 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, waaronder energiezuinig. In de maand april wordt daarom gestart met een grootschalige vervanging van deze lantaarnpalen. Ook de lampen op de lantaarnpalen worden vervangen door moderne en energiezuinige LED-lampen. Deze lampen hebben ook een veel langere levensduur dan de bestaande lampen. Met de vervanging zet de  gemeente een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid.

Archief

Pagina opties