Nieuws

 • Kom ook naar Cleantech Tomorrow!

  (19-04-2018)

  Cleantech Tomorrow 2018: met poolreizigster Bernice Notenboom, één van de weinige elektrische vliegtuigen ter wereld op Teuge, het Dorp van Morgen, de Hesla (Tesla op waterstof), Technodiscovery, zangeres Maan, plastic visser Marius Smit, en maak kans op een elektrische fiets! Mis het niet!

 • CleantechTV uitzending Epe

  (19-04-2018)

  Eind deze week is het zover: dan start Cleantech Tomorrow op vrijdagmiddag 20 april bij de RSG in Epe.

 • Dina van Eekplein feestelijk geopend

  (19-04-2018)

  Donderdag 19 april is het Dina van Eekplein op feestelijke wijze geopend. De voorzitter van de historische vereniging Ampt Epe dhr. Jan van de Velde en burgemeester Hans van der Hoeve spraken een groot aantal aanwezigen toe.

 • Stand van zaken rond glasvezel in het buitengebied

  (18-04-2018)

  De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het deelgebied Epe, Hattem en Heerde starten in het tweede kwartaal van 2018. De aanvragen van inwoners in het buitengebied voor de aanleg van glasvezel in hun woning worden na de zomervakanties van 2018 geïnventariseerd en gebundeld. Vereiste is wel dat minimaal 50% van de inwoners in deze  buitengebieden een aanvraag voor glasvezel doet. Als 50% dit voor 13 juli doet, legt Glasvezel buitenaf daadwerkelijk glasvezel aan in het gebied. De bedoeling is nog steeds om alle buitengebieden van de 11 gemeenten begin 2019 op glasvezel aangesloten te hebben.

 • Verkeersdiploma ‘met lof’ voor 7 kinderen

  (18-04-2018)

  Op woensdag 18 april kregen 7 kinderen het verkeersdiploma 'met lof' uitgereikt door wethouder Erik Visser van o.a. Onderwijs. “Jullie hebben geen fouten gemaakt in zowel het theoriegedeelte als in het praktijkgedeelte van het examen. Klasse en daar mogen jullie trots op zijn.”

 • Afvoer hemelwater Sint Martinusplein Epe

  (17-04-2018)

  In Epe wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het Sint Martinusplein. Geregeld krijgt de gemeente vragen over wat er allemaal gebeurt. Bijvoorbeeld over wat een blauwe vrachtwagen op het Sint Martinusplein doet?

 • Burgemeester Van der Hoeve herbenoemd

  (17-04-2018)

  Burgemeester Hans van der Hoeve is maandag 16 april officieel herbenoemd.

 • Zonnepanelenactie in gemeente Epe

  (16-04-2018)

  Op 16 april 2018 start de gemeente Epe een groepsaankoop zonnepanelen voor haar bewoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en de aanschaf van zonnepanelen stimuleren. Door samen zonnepanelen aan te schaffen, profiteren bewoners van gunstige prijzen.

 • Grootschalige vervanging openbare verlichting

  (12-04-2018)

  In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. De lantaarnpalen die vervangen worden, zijn vaak meer dan 40 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd, waaronder energiezuinig. In de maand april wordt daarom gestart met een grootschalige vervanging van deze lantaarnpalen. Ook de lampen op de lantaarnpalen worden vervangen door moderne en energiezuinige LED-lampen. Deze lampen hebben ook een veel langere levensduur dan de bestaande lampen. Met de vervanging zet de  gemeente een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid.

 • Vrijwilligersorganisaties kunnen weer subsidie aanvragen

  (11-04-2018)

  Vrijwilligersorganisaties opgelet! Jullie kunnen weer subsidie aanvragen. Ga je activiteiten organiseren die gericht zijn op jeugd (bijv. sport), betrokkenheid binnen de wijken, vrijwilligerswerk en/of het meedoen van mensen in een kwetsbare positie? Of activiteiten op het gebied van kunst en cultuur of harmonie en fanfare? Dan kun je hiervoor een bijdrage bij ons aanvragen.

 • Proefsleuven in centrum Vaassen

  (06-04-2018)

  Maandag 9 april wordt er in het centrum van Vaassen gestart met het maken van zogenoemde proefsleuven.

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis

  (06-03-2018)

  Het gemeentehuis is in de komende periode gesloten op:

  • Donderdagochtend 26 april (Lintjesregen). 's Middags zijn we van 12.00 tot 17.00 uur open voor het ophalen van documenten.
  • Vrijdag 27 april (Koningsdag)
  • Donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei (Hemelvaartsdag en de dag erna)
  • Maandag 4 juni (2e Pinksterdag)

  Natuurlijk kunt u de meeste aanvragen online doen via onze website.

 • Werkzaamheden Heerderweg gestart

  (05-10-2017)

  Vanaf maandag 16 oktober 2017 is de Heerderweg afgesloten voor doorgaand verkeer en start aannemer Van Gelder in opdracht van de provincie Gelderland met het aanleggen van de fietspaden. Eerder deze week startte hiervoor al de voorbereidende werkzaamheden.

Archief

Pagina opties