Nieuws

 • Wilgenweg in Epe krijgt dynamische verlichting

  (28-04-2017)

  De gemeente heeft opdracht gegeven voor de aanleg van dynamische verlichting langs de Wilgenweg in Epe. Vanuit bewoners van de wijken De Klaarbeek en Burgerenk is het verzoek gekomen of de Wilgenweg kan worden voorzien van openbare verlichting.

 • Raadsleden kijken positief terug op dialoogavonden Epe

  (28-04-2017)

  Op 21 maart zijn leden van de gemeenteraad voor de tweede keer in gesprek gegaan met inwoners van Epe tijdens een dialoogavond. Deze tweede avond was bedoeld om verder te praten over de thema’s communicatie/buurt en samenleving, openbare ruimte, handhaving en verkeer. Hierbij is gekeken wat inwoners zelf kunnen doen aan de knelpunten en waar de gemeente en/of de raad in beeld komt.

 • Architect aan het woord over centrumplan Vaassen

  (26-04-2017)

  Voor de zomervakantie komen we met een ontwerp dat past bij een sterk centrum Vaassen met een hoge belevingswaarde en een goed verblijfsklimaat. De schetsplannen worden nu verder uitgewerkt en besproken met alle betrokkenen. Het centrum moet namelijk ook bruikbaar blijven voor bijvoorbeeld alle evenementen die jaarlijks plaatsvinden. Verschillende gesprekken hebben al plaatsgevonden. Maar wat waren de uitgangspunten begin dit jaar?

  Om het geheugen op te frissen legt architect Henk Oosterink van Planburo Oosterink in onderstaand filmpje nog eens uit waar we vandaan komen en wat de rode draden in het centrum van Vaassen zijn en welke kwaliteit het centrum ingebracht kunnen worden. Nu gaan we het plan samen optimaliseren. Binnenkort ziet u het ontwerp op een bijeenkomst.

 • Lintjesregen gemeente Epe 2017

  (26-04-2017)

  Ter gelegenheid van Koningsdag heeft burgemeester Van der Hoeve vandaag om 10.00 uur in de Amfihal in het gemeentehuis van Epe zeven Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Wij feliciteren de volgende inwoners met deze bijzondere onderscheiding:

 • Breng Epe in beeld: doe mee met de fotowedstrijd!

  (25-04-2017)

  Gemeente Epe, 100% wildgarantie op de Veluwe. Maar dat niet alleen. Er is nog zo veel meer moois te zien en te ontdekken. Uitgestrekte natuur met prachtige bossen, beken en sprengen. En ook onze dorpen hebben veel te bieden. Levendige centra, gezellige evenementen, monumenten. Daarmee is de gemeente Epe een geliefd gebied om vast te leggen op de gevoelige plaat.

 • Inzet Vegtelarijweg 11 en 11a voor huisvesting statushouders

  (25-04-2017)

  De gemeente Epe heeft besloten om de panden nr. 11 en 11a aan de Vegtelarijweg in Epe voor een nog onbepaalde tijd in te zetten voor kamerverhuur voor respectievelijk  2 en 5 personen. In eerste instantie voor huisvesting van statushouders - vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning. In tweede instantie als kamerbewoning voor jongeren uit onze gemeente zonder migratieachtergrond.

 • Markttoets woning Vegtelarijweg 11 en 11a in Epe

  (25-04-2017)

  Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor het huisvesten van mensen die door omstandigheden zo snel mogelijk woonruimte nodig hebben. De gemeente Epe huurt de woning Vegtelarijweg 11 en is eigenaar van de woning aan de Vegtelarijweg 11A  in Epe en is van plan om deze woningen voor onbepaalde tijd te verhuren aan statushouders.

 • Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst 8 mei van start

  (20-04-2017)

  Op maandag 8 mei starten de eerste werkzaamheden aan de Hoofdweg in Emst. Samen met de klankbordgroep en input van bewoners is in een jaar tijd een prachtig nieuwe ontwerp voor de Hoofdweg ontstaan. En nu is het moment van de uitvoering dichtbij.

 • Nieuwe cursus Politiek actief voor inwoners van gemeenten Apeldoorn, Voorst en Epe

  (20-04-2017)

  Op 31 mei start een nieuwe cursus Politiek Actief in de gemeentehuizen van de samenwerkende gemeenten. Deze gratis cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

 • Burgemeester reikt vijf jeugdlintjes uit in Epe

  (19-04-2017)
  Foto: Joop Luimes

  De gemeente Epe heeft vijf jongeren die zich belangeloos verdienstelijk maken voor de samenleving beloond met een jeugdlintje. Woensdag 19 april, een week voor de landelijke lintjesregen, zijn de jeugdlintjes uitgereikt door burgemeester Hans van der Hoeve in een speciale bijeenkomst op het gemeentehuis. Voor het zesde jaar op rij zijn er jongeren van 6 tot 18 jaar beloond voor hun goede verdiensten als voorbeeld voor andere jongeren: Ramon Kroes (14), Rebecca Trip (15), Jarno van Brink (14), Selina Strijk (10) en Robbin Oosterbaan (15).

 • Bent u huiseigenaar? Investeer in duurzaamheid en vraag de stimuleringslening aan!

  (11-04-2017)

  De gemeente Epe kent een stimuleringslening voor het treffen van energiebesparende en energie-opwekkende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Woningeigenaren, huurders, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties kunnen deze renteloze lening aanvragen.

 • Afvalinzameling rond de feestdagen

  (07-04-2017)

  De feestdagen staan weer voor de deur. Houd er rekening mee dat Circulus-Berkel en Stilema geen huishoudelijk afval inzamelen op officiële feestdagen.

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis

  (04-04-2017)

  In verband met de komende feestdagen heeft de gemeentehuis aangepaste openingstijden.

 • Werkzaamheden riolering Vaassen

  (03-03-2017)

  In de week van 6 maart start aannemer Pannekoek GWW uit Vaassen met het vervangen van de rioolpersleiding en voedingskabel op een aantal locaties in Vaassen. De bestaande rioolpersleiding blijft liggen en er wordt een nieuwe rioolpersleiding naast gelegd. Deze nieuwe persleiding is nodig, omdat de bestaande persleiding op een aantal plaatsen in slechte staat is.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (23-02-2017)

  Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' kunnen beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid. Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met de gemeente, die kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook krijgt u uitleg over hoe u een aanvraag kunt indienen.

 • Omgevingsvergunningen bomenkap Heerderweg verstrekt

  (07-02-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week dinsdag de omgevingsvergunningen verleend aan de provincie Gelderland voor de kap van 83 bomen langs de Heerderweg. De provincie Gelderland, Ons Mooi Epe en andere partijen zijn hierover al geïnformeerd.

Archief

Pagina opties