Nieuws

 • Blad opruimen: helpt u ook weer mee?

  (14-10-2019)

  Afgevallen bladeren kunnen voor overlast zorgen. Ze verstoppen de rioolkolken en vormen een risico voor uitglijden en slippen. Gelukkig hebben veel buurtbewoners de gewoonte om de bladeren die op het voetpad of de wegberm vallen zelf op te ruimen. In het najaar gaan de gemeente en Axent Groen aan de slag om bladafval op te ruimen. Dat houdt in dat vanaf maandag 14 oktober ook bladkorven worden geplaatst en straten worden geveegd.

 • Nieuwe borden voor bewegwijzering openbare voorzieningen

  (14-10-2019)

  In onze gemeente is de bewegwijzering naar (openbare) voorzieningen vernieuwd.

 • Vanaf 14 oktober: Haverkampsweg afgesloten

  (11-10-2019)

  Vanaf aanstaande maandag 14 oktober start de 2e fase van de werkzaamheden aan de Haverkampsweg / Patrijsweg. Dit houdt in dat het wegvak voor al het doorgaande verkeer op de Haverkampsweg is gestremd ter hoogte van de kruising Kuipersweg / Patrijsweg. Er staan borden voor de omleidingsroute. 

  Onze excuses voor het ongemak. 

 • Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar op donderdag 31 oktober

  (11-10-2019)

  Op donderdag 31 oktober is er een Meet & Greet voor werkgevers en werkzoekenden.

 • Wildforstlaan in Epe kort afgesloten

  (11-10-2019)

  De Wildforstlaan in Epe is van woensdag 16 oktober t/m vrijdag 18 oktober voor al het doorgaande verkeer afgesloten.

 • Begroting 2020 - 2023 Blijven investeren in samenleving

  (10-10-2019)

  Donderdag 10 oktober presenteerde het college van B&W de begroting van de gemeente Epe voor de periode 2020-2023. De begroting is het huishoudboekje van de gemeente. In de begroting staat hoeveel geld binnen komt bij de gemeente en waar het geld aan wordt uitgegeven. Het college heeft de gemeenteraad deze begroting overhandigd en op donderdag 14 november neemt de raad uiteindelijk het besluit over de begroting en stelt deze vast. In dit nieuwsbericht staan de belangrijkste punten uit de begroting, zoals het college die de raad voorstelt.

 • Energiecoaches gaan van start!

  (10-10-2019)

  Energie besparen. Dat begint thuis. Maar waar moet u beginnen? En hoe krijgt u een lagere energierekening? De energiecoaches staan te popelen om u hierover gratis en vrijblijvend te adviseren.

 • Stappenplan voor Hertenkamp

  (09-10-2019)

  Vóór de zomervakantie deed de gemeente Epe een oproep voor ideeën voor het Hertenkamp en de nabijgelegen bergingsvijver.

 • Feestelijke heropening Geerhuus Vaassen mede dankzij subsidie Goed voor Elkaar

  (03-10-2019)

  Dinsdagavond 1 oktober was het feest in het Geerhuus in Vaassen.

 • Aardbeving Molukken

  (02-10-2019)

  Onlangs bereikte ons het bericht dat de Molukken afgelopen donderdag 26 september zijn getroffen door een aardbeving. 

 • Verkeersmaatregelen Apeldoornseweg Zuid uitgevoerd

  (02-10-2019)

  Om de snelheid van het verkeer op de Apeldoornseweg Zuid in Vaassen te verlagen en de veiligheid van fietsers en voetgangers te vergroten, heeft de gemeente Epe drie verkeersgeleiders (vluchtheuvels) met een oversteek voor fietsers en voetgangers aangelegd. Deze liggen ter hoogte van de Lijsterstraat, Kievitstraat en Fazantstraat.

 • Bitemap: les-, zaden- en boekenpakket voor groep 1-8

  (30-09-2019)

  Bitemap is een lespakket voor basisscholen. Het hoort bij de campagne 'Groente... zet je tanden erin!'

 • Deel Dorpsstraat Vaassen tijdelijk eenrichtingsverkeer

  (30-09-2019)

  Op het gedeelte van de Dorpsstraat in Vaassen ten noorden van de inrit van Royal Vaassen Flexible Packaging (RVFP) tot aan de Marijkeweg wordt vanaf woensdag 2 oktober tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld in verband met werkzaamheden. Deze werkzaamheden duren ca. 6-8 weken. Het verkeer kan alleen nog vanaf de inrit van RVFP richting de Marijkeweg. Fietsers worden in tegengestelde richting omgeleid via de Stationsstraat.

 • Burgemeester Van der Hoeve krijgt zilveren erepenning bij afscheid

  (27-09-2019)

  Burgemeester Hans van der Hoeve heeft bij zijn afscheid de zilveren erepenning van de gemeente gekregen. Hans de Goede (plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad) reikte de erepenning uit tijdens de buitengewone raadsvergadering op donderdag 26 september ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Van der Hoeve.

 • Adviezen van inwoners over inwonerparticipatie

  (27-09-2019)

  ‘Geef tijdige terugkoppeling’, ‘maak gebruik van deskundigheid in de samenleving’ en ‘leg de spelregels uit bij inwonerparticipatie’ zijn de adviezen die de meeste stemmen kregen van de aanwezige inwoners bij de slotavond over inwonerparticipatie.

 • Uit de raad - 25 september 2019

  (27-09-2019)

  Op woensdag 25 september vergaderde de gemeenteraad weer voor de eerste keer na het reces. De volgende onderwerpen stonden op de agenda.

 • Afscheid burgemeester Hans van der Hoeve

  (27-09-2019)

  Na negen mooie jaren heeft Hans van der Hoeve afscheid genomen als burgemeester van de gemeente Epe en gaat hij genieten van zijn pensioen.

 • Vemderweg tijdelijk afgesloten

  (27-09-2019)

  De Vemderweg in Epe is in verband met het vervangen van de waterleiding van Vitens van 30 september tot eind november afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Aanliggende woningen zijn bereikbaar.

 • Stoptober: samen stoppen met roken

  (23-09-2019)

  Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! 

 • Waterkunstwerk centrum Vaassen in de maak

  (20-09-2019)
  waterkunstwerk Vaassen

  Na de bouwvak is eind augustus het werk in het centrum van Vaassen rondom de kerk en op het Marktplein weer opgepakt.

 • Vraag de Mantelzorgwaardering tijdig aan

  (18-09-2019)

  De Mantelzorgwaardering is er dit jaar ook voor jonge mantelzorgers. Vraag 'm tijdig aan!

 • Advies inwoners over inzameling grondstoffen beschikbaar

  (18-09-2019)

  Voor de zomervakantie hebben wij onze inwoners gevraagd hoe we de doelstellingen voor afvalscheiding en –vermindering gezamenlijk kunnen behalen. Deze adviezen en tips van inwoners zijn verwerkt in een adviesrapport. Dit rapport wordt betrokken bij het opstellen van het nieuwe grondstoffenbeleid. Wij willen de betrokken inwoners allereerst hartelijk bedanken voor hun input.

 • Groente... zet je tanden erin!

  (10-09-2019)

  Deze week ging de campagne 'Groente... zet je tanden erin!' van start. Want groenten zijn eigenlijk gewoon lekker, heel normaal en ook nog eens makkelijk.

 • Loco-burgemeester overbrugt periode tot beëdiging volgende burgemeester

  (02-09-2019)

  Burgemeester Hans van der Hoeve gaat per 1 oktober met pensioen. Tot er een nieuwe burgemeester is neemt de huidige loco-burgemeester Robert Scholten het burgemeestersambt waar.

 • Markt Vaassen verhuist tijdelijk naar Dorpsstraat

  (19-08-2019)

  Vanaf zaterdag 24 augustus wordt de markt verplaatst van het Marktplein naar de Dorpsstraat in Vaassen.

 • ‘In huis is het nu nog behaaglijker'

  (18-07-2019)

  Ja, hij heeft ook meegedaan aan de gemeentelijke actie ‘groepsaankoop woonisolatie’. Natuurlijk snapt hij dat dit ietwat vreemd overkomt voor iemand van zijn leeftijd. Leo van der Meiden uit Vaassen is namelijk ruim 87 jaar. “Toch heb ik gereageerd op het schrijven van de gemeente. Ik denk dat de kans klein is dat deze investering door mij persoonlijk terugverdiend wordt. Maar door de volgende generaties wel. Het huis is hierdoor vast meer waard geworden. Een voordeel waar ik wel al iets van merk? Ik heb de indruk dat het behaaglijker is in huis.”

 • 26 sollicitanten voor burgemeestersvacature

  (17-07-2019)

  De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland heeft 26 sollicitaties ontvangen voor het burgemeestersambt van de gemeente Epe. Onder de kandidaten bevinden zich 19 (oud-)wethouders en 3 (oud-)volksvertegenwoordigers (Europees parlement, rijk, provincie, gemeente). De overige kandidaten zijn afkomstig uit diverse disciplines zoals het bedrijfsleven, de overheid of de sector dienstverlening. De leeftijd van de kandidaten varieert van 39 tot 62 jaar. Er zijn 15 vrouwelijke en 11 mannelijke kandidaten.

 • Deelnemer groepsaankoop isolatie positief

  (11-07-2019)

  Jan Nuesink nam, net als veel andere inwoners, deel aan de groepsaankoop isolatie. Hij is positief over de gang van zaken. Jan Nuesink: ‘Het isolatiebedrijf is duidelijk en eerlijk’. De gemeente Epe startte deze groepsaankoop voor het isoleren van woningen in samenwerking met het Regionale Energieloket. Inwoners konden tegen een scherpe prijs hun woning isoleren. De groepsaankoop is nu gesloten, maar naar verwachting start er tezijnertijd weer een nieuwe groepsaankoop voor woningisolatie.

 • Gemeente Epe zoekt betrokken burgemeester

  (13-06-2019)

  De gemeente Epe zoekt een betrokken burgervader of burgermoeder, een prettige en stevige persoonlijkheid. Iemand die op een eigentijdse manier inwoners betrekt bij het vormgeven van het gemeentebeleid. Met kennis van de uitdagingen van een gemeente met meerdere kernen.

 • Profielschets nieuwe burgemeester opgesteld

  (04-06-2019)

  Bent u benieuwd met welke profielschets we onze nieuwe burgemeester gaan werven? Kijk dan op op de speciale webpagina over de nieuwe burgemeester

Archief

Pagina opties