Nieuws

 • Omgevingsvisie; hier staan we voor

  (15-06-2021)

  Afgelopen periode hebben we samen met u geschreven aan de omgevingsvisie Natuurlijk goed leven. We hebben de puntjes op de i gezet en de visie is in ontwerp afgerond. Vanaf 16 juni 2021 tot en met 10 augustus 2021 ligt het ontwerp omgevingsvisie ter inzage. We horen graag van u wat u daarvan vindt. Hoe u een reactie kunt geven leest u vanaf 16 juni op www.epe.nl/bekendmakingen -> Planologie, bouwen en wonen.

 • Kinderen Jenaplanschool ’t Hoge Land in gesprek over duurzaamheid

  (15-06-2021)
  Afbeelding bij kinderen Jenaplanschool 't Hoge Land in gesprek over duurzaamheid

  Afgelopen donderdag werd onze wethouder Visser bevraagd over duurzaamheid door leerlingen van ’t Hoge Land. Sinds enkele weken loopt daar voor de bovenbouw een project over duurzaamheid. De wethouder had de school een brief gestuurd met de vraag duurzame ideeën te bedenken voor Duurzame Dinsdag in september. In de drie groepen: de Poema’s, Bee Happy en de Coolstars presenteerde de groepen hun ideeën aan de wethouder.

 • Leo Eland over vrijwilligers: ‘Ze zijn de zenuwen, het gevoel, van de samenleving’

  (15-06-2021)
  Leo Eland, voormalig juryvoorzitter van de Jo Post Prijs en de Vrijwilligersprijs vertelt uitgebreid over het belang van vrijwilligers

  Leo Eland, voormalig juryvoorzitter van de Jo Post Prijs en de Vrijwilligersprijs vertelt uitgebreid over het belang van vrijwilligers.

 • Hartelijk dank voor uw mening!

  (11-06-2021)
  Afbeelding bij uitslag Quick Scan Lokale Democratie

  De vragenlijst voor de Quick Scan Lokale Democratie is door 611 mensen ingevuld, waarvan 539 inwoners. De overige vragenlijsten zijn ingevuld door de gemeenteraad, het college van B&W en medewerkers van de gemeente Epe. De vragen gingen onder andere over ervaringen met meepraten, meebeslissen en meedoen met gemeentelijk beleid.

 • Kloppen de persoonlijke gegevens die de gemeente van u heeft?

  (10-06-2021)
  Afbeelding bij Kloppen de persoonlijke gegevens die de gemeente van u heeft?

  Uw persoonsgegevens zijn geregistreerd bij de gemeente. Denk hierbij aan uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook aan gegevens over een huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders of kinderen. Het is belangrijk, ook voor u, dat uw persoonsgegevens goed geregistreerd staan bij de gemeente.

 • Burgemeester: "Gezonde zin in de zomer"

  (10-06-2021)
  Afbeelding bij open brief burgemeester Tom Horn: Gezonde zin in de zomer

  "Gezonde zin in de zomer"

 • Resultaten onderzoek Verkeer en vervoer bekend

  (09-06-2021)

  Gemeente Epe is blij met de betrokkenheid van haar inwoners. In totaal hebben maar liefst 1.168 inwoners gereageerd op de oproep om de enquête over verkeer en vervoer in de gemeente Epe in te vullen. De resultaten van de enquête worden gebruikt bij het opstellen van het mobiliteitsplan. Bewoners is ook gevraagd wat ze het liefst verbeterd zien worden als ze een keuze moeten maken. Verkeersveiligheid staat op één en het verbeteren van de fietsroutes op twee.

 • Afhandeling handhavingsverzoeken Nonnenbos

  (08-06-2021)

  Recent besloot de eigenaar van het Nonnenbos aan de Elspeterweg in Vaassen om de bospercelen af te sluiten met een hekwerk. Het Nonnenbos is hierdoor niet meer vrij toegankelijk voor wandelaars en mensen die hun hond uitlaten. Veel mensen zijn hierover teleurgesteld en willen dat het bos weer vrij toegankelijk wordt.

 • Wethouder Wiersinga feliciteert scholieren met behalen verkeersexamen

  (04-06-2021)

  Op vrijdag 4 juni heeft wethouder Michiel Wiersinga vier scholen bezocht die afgelopen voorjaar meegedaan hebben aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Verkeer en Vervoer zijn belangrijke onderwerpen in de gemeente en dit jaar wordt geschreven aan een hernieuwd mobiliteitsplan. Veiligheid staat daarin voorop en daarom is het ook zo belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. De wethouder bezocht de klassen om met scholieren te praten over het examen en veiligheid op de fiets.

 • Wethouder Erik Visser bezoekt horeca in gemeente Epe

  (03-06-2021)

  Volhouden, veerkracht en de blik naar voren. Deze kenmerken lieten alle horecaondernemers zien, die wethouder Erik Visser afgelopen weken sprak. Hij bezocht in elke kern van gemeente Epe een ander horecabedrijf.

 • Zonnepanelenactie in gemeente Epe van start!

  (02-06-2021)
  Afbeelding bij zonnepanelenactie in gemeente Epe van start!

  Zelf zonne-energie opwekken, dat gebeurt bij steeds meer huishoudens. Dat is super goed nieuws voor het milieu én de eigen stroomrekening. Maar nog steeds zijn er veel lege daken. Daarom start de gemeente Epe in samenwerking met het Regionaal Energieloket op 1 juni een nieuwe zonnepanelenactie.

 • Uitbreiding bedrijventerrein Kweekweg VI Epe nadert afronding

  (28-05-2021)
  Afbeelding bij uitbreiding bedrijventerrein Kweekweg VI Epe nadert afronding: logo gemeente Epe

  Ruim tien jaar geleden is de gemeente Epe gestart met de ontwikkeling van het bedrijventerrein aan de Rutgershof in Epe. Na de kredietcrisis kwam de verkoop van percelen op het terrein in een stroomversnelling. Op dit moment worden de laatste bedrijfspanden afgebouwd. “Een mooi succes”, aldus wethouder Erik Visser.

 • Werkzaamheden N794 Heerderweg – Epe

  (19-05-2021)

  Provincie Gelderland voert groot onderhoud uit aan de N794 Heerderweg- Epe. Van dinsdag 25 mei tot en met vrijdag 30 juli 2021 werkt de provincie aan de kruising N794 (Eperweg) met de Zwarteweg in de gemeente Heerde. Naast het aanbrengen van nieuw asfalt verandert provincie Gelderland de inrichting van de weg op het kruispunt. Daardoor verbetert de verkeersveiligheid.

 • Centra Epe en Vaassen: tijdelijk voetgangersgebied

  (23-04-2021)
  Afbeelding bij Centra Epe en Vaassen: tijdelijk voetgangersgebied

  De centra van Epe en Vaassen worden vanaf 28 april tijdelijk voetgangersgebieden, net zoals vorig jaar zomer. Vanaf dat moment mogen de horeca en terrassen weer geopend worden. Vanwege de coronacrisis gelden daarvoor voorwaarden.

 • Gemeente Epe doet mee met NK-Tegelwippen

  (20-04-2021)
  Afbeelding bij gemeente Epe doet mee aan NK-Tegelwippen

  Afgelopen week heeft wethouder Jan Aalbers de Epese deelname aan het NK-Tegelwippen afgetrapt.

 • Bijna 3.000 inwoners bereikt

  (26-03-2021)
  Afbeelding bij bijna 3.000 inwoners bereikt; Epe duurzaam

  Gemeente Epe heeft de afgelopen vijftien maanden veel acties voor het besparen van energie uitgevoerd in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Hiermee zijn zo’n 3.000 woningeigenaren bereikt.

 • Toekomstkracht voor ondernemers gemeente Epe

  (24-03-2021)

  Gemeente Epe slaat de handen ineen met bedrijven en instanties om ondernemers in de gemeente te steunen in deze coronacrisis. Het project Toekomstkracht biedt trainingen en webinars aan over toekomstbestendig ondernemen. Daarnaast is Adinda Keizer aangetrokken als kwartiermaker; een verbinder tussen ondernemers en lokale partijen.

 • Wilt u iemand voordragen voor een lintje?

  (25-02-2021)

  Wie zich inzet voor de samenleving kan een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u iemand in de gemeente Epe die een lintje verdient? Dan kunt u die persoon voordragen.

 • Hans Baltus praat met de burgemeester over 'Aandacht voor elkaar'

  (03-11-2020)

  In dit 1,5m-filmpje praten ondernemer Hans Baltus en burgemeester Tom Horn over 'aandacht voor elkaar'. Wat betekent dat voor Hans als ondernemer? En als mens?

 • Burgemeester: “Met positieve aandacht voor elkaar houden we de moed erin"

  (21-10-2020)
  Afbeelding bij Burgemeester: “Met positieve aandacht voor elkaar houden we de moed erin"

  “Ondanks het goede gedrag van velen staan we toch weer in de crisisstand.”

 • Aandacht voor elkaar - een videoboodschap van de burgemeester

  (06-10-2020)

  Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Vandaag start een periode van ‘Aandacht voor elkaar’. In de gemeente vanaf vandaag t/m 6 november. Burgemeester Tom Horn doet alvast een oproep: “Laten we aandacht voor elkaar blijven houden en onze verhalen delen”.

 • Steun- en herstelpakket voor economie en arbeidsmarkt

  (07-09-2020)
  Afbeelding bij steun- en herstelpakket voor economie en arbeidsmarkt

  De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan. Het kabinet komt met steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden dat volgt op de twee eerdere noodpakketten.

 • Wie beslist nou eigenlijk waarover tijdens de coronacrisis?

  (24-06-2020)

  Deze vraag kwam naar voren in het recente onderzoek via inwonerspanel Epe Spreekt.

 • Dienstverlening gemeente Epe

  (29-05-2020)

  De gemeente Epe heeft haar dienstverlening en openingstijden aangepast. De gemeente Epe vraagt u om alleen voor noodzakelijke aanvragen een afspraak te maken en naar het gemeentehuis te komen. Dit om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Zo kunnen we onze diensten veilig en verantwoord blijven leveren.

 • Geld voor goede ideeën van inwoners

  (11-05-2020)

  De gemeente Epe en de provincie Gelderland hebben beide een subsidieregeling voor goede ideeën van inwoners.

 • Gebiedsregisseurs staan voor u klaar. Juist nu. Kijk en luister

  (04-04-2020)

  De gebiedsregisseurs in de gemeente Epe staan voor u klaar. Juist nu, tijdens de coronacrisis.

 • Videoboodschap burgemeester Horn: "Houd goede moed"

  (02-04-2020)

  In deze videoboodschap spreekt burgemeester Horn over de invloed van het coronavirus in de gemeente Epe.

 • Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

  (12-07-2019)

  De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten.

Archief

Pagina opties