Nieuws

 • Beleidsregels tegen drugsoverlast flink aangescherpt

  (22-06-2017)

  De burgemeesters van de zes gemeenten (Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek) waar het politiebasisteam Veluwe-Noord opereert scherpen de beleidsregels voor de Opiumwet artikel 13b met ingang van 1 juni 2017 aan. Hierdoor kunnen de gemeenten nog sneller en adequater optreden tegen de teelt en productie van drugs en de handel hierin vanuit particuliere woningen en lokalen (zoals winkels, horecabedrijven, loodsen, magazijnen en andere bedrijfsruimten). Zo hebben de burgemeesters met deze beleidsregels de bevoegdheid om woningen en panden te sluiten.

 • Risico op natuurbranden

  (22-06-2017)

  Het is de laatste dagen warm, waardoor het erg droog is in de natuur. De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn nu extra alert, maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen. Ziet u rook of brand, bel dan direct 112.

 • Op de fiets? Even niets…

  (20-06-2017)

  Leerlingen van groep 7/8 van basisschool W.G. van de Hulstschool in Epe hebben maandag 19 juni samen met wethouder Robert Scholten een Safetydeal ondertekend met daarop afspraken over hun mobiel gebruik op de fiets.

 • Afscheid gemeenteraadslid Jordy Aalberts (VVD)

  (20-06-2017)

  Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdagavond nam Jordy Alberts afscheid als raadslid.

 • Inloopbijeenkomst ontwerpplan voor een mooi en levendig centrum Vaassen

  (19-06-2017)

  Op woensdag 28 juni van 17.00 - 20.00 uur is er een presentatie van het ontwerpplan voor de herinrichting van de openbare ruimte in het centrum van Vaassen. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

 • Kunstwerk rotonde Wachtelenberg krijgt naam Bunta Momo

  (16-06-2017)

  In februari is het kunstwerk Marmol onthuld op de rotonde Wachtelenberg bij multifunctioneel centrum Kleurrijk in de wijk Hoge Weerd. Het kunstwerk is een verbeelding van een ‘groundhog’, een knaagdier uit de groep van de marmotten. Het is gemaakt door kunstenaar Herman Lamers.

 • Winnaars fotowedstrijd bekend

  (15-06-2017)

  In april startten de gemeente Epe en de VVV Epe/Stichting Promotie Gemeente Epe een fotowedstrijd. In anderhalve maand tijd hebben we ruim 80 inzendingen ontvangen. Wij bedanken alle inzenders voor hun bijdragen en enthousiasme!

 • Hekwerk hertenkamp vernield

  (14-06-2017)

  De politie Epe is op zoek naar getuigen van de vernielingen aan de hertenkamp aan de Dellenweg in Epe. Bij de hertenkamp zijn op 4 juni vernielingen gepleegd aan het verblijf voor de kippen en konijnen. Op 19 mei is het afrasteringshek open geknipt. Sinds mei zijn al vier keer vernielingen aangericht. Door het los geknipte hek in mei ontsnapten vijf damherten, vier hinden zijn inmiddels terug gevonden. Naar de nog loslopende bok wordt gezocht. Eerder zijn fazanten en konijnen ontvreemd.

 • Waarschuwing verdachte glazenwassers

  (13-06-2017)

  In diverse gemeenten in Oost-Nederland zijn glazenwassers actief die ramen lappen zonder toestemming van de bewoners. Zij laten een briefje achter dat zij over enkele dagen de rekening van 30 euro komen innen. Het innen gebeurt soms met een dreigende toon.

 • Veteranendag Apeldoorn, Voorst en Epe

  (13-06-2017)

  Alle Nederlandse veteranen – ‘oud’ (WO II en het KNIL) en ‘jong’ (ingezet in vredesmissies) – verdienen erkenning en begrip van de samenleving. Op 9 juni 2017 is de lokale veteranendag voor veteranen uit de regio Apeldoorn, Voorst en Epe georganiseerd. Burgemeester Hans van der Hoeve heeft in Apeldoorn een toespraak gehouden ter gelegenheid van deze lokale veteranendag.

 • Arend Kamphuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (09-06-2017)

  Vanmiddag heeft burgemeester Hans van der Hoeve een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Arend Kamphuis uit Vaassen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het bijbehorende lintje opgespeld door de burgemeester. De huldiging vond plaats in appartementencomplex Berkenhove in Apeldoorn. De plek waar hij al 15 jaar actief is als steun en toeverlaat van zijn broer

 • Ouderenmishandeling: praten is het begin van de oplossing

  (07-06-2017)

  Op 15 juni is de internationale dag bestrijding ouderenmishandeling. De gemeente Epe vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Jaarlijks worden naar schatting 200.000 Nederlanders van 65 jaar en ouder slachtoffer van ouderenmishandeling. Veel mensen vinden het lastig om over ouderenmishandeling te praten. Ze willen niet toegeven dat het hen overkomt. Ze zijn bang dat ze helemaal geen hulp of bezoek meer krijgen, als ze er over beginnen. Of ze schamen zich. 200.000 Nederlanders! Als het u ook gebeurt, hoeft u zich dus niet te schamen.

 • 'Een mooi en levendig centrum in Vaassen' - interview met wethouder Scholten

  (29-05-2017)

  Het doel om een kwalitatief sterk Vaassens centrum met een hoge belevingswaarde en een goed verblijfsklimaat te creëren komt steeds dichterbij. De schetsplannen worden nu uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp en besproken met alle betrokkenen. Uiteindelijk stelt het college van B&W de plannen definitief vast.

 • Gemeente heeft jaarrekening 2016 afgerond

  (23-05-2017)

  De jaarrekening 2016 van de gemeente Epe is afgerond. Via de jaarrekening legt het college van B&W verantwoording af over de (financiële) resultaten van het in 2016 gevoerde beleid. Het college van burgemeester en wethouders legt de jaarrekening nu voor aan de gemeenteraad voor behandeling en vaststelling. Het zijn dus concept jaarstukken.

 • Gemeente waardeert haar mantelzorgers

  (08-05-2017)

  In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorger aanmelden voor een waardering van € 100,- per zorgvrager. Met deze blijk van waardering wil de gemeente Epe duidelijk maken hoe belangrijk mantelzorgers zijn in onze samenleving.

Archief

Pagina opties