Militaire oefeningen

De gemeente Epe grenst aan oefengebieden van defensie. Defensie geeft van te voren aan wanneer ze gaan oefenen. De volgende oefeningen zijn bij ons gemeld.

Koninklijke Landmacht

  • Van 23 tot en met 26 april oefent de Koninklijke Landmacht in het gebied tussen 't Harde, Epe, Vaassen, Elspeet en Nunspeet. De militairen oefenen verschillende zaken zoals: route verkennen van terrein, (landings)gebieden en specifieke militaire vaardigheden. De militairen verplaatsen zich tussen de militaire oefenterreinen te voet. De oefening wordt ondersteund door (transport) helikopters.
  • Op 6 juni oefenen militairen in de omgeving Epe op verharde wegen. Zij oefenen zaken als; verkennen van het terrein, navigeren en kaartstudie. 
  • Op 19 juni oefenen de militairen van de Vuursteun school. Zij verplaatsen zich bewapend, maar maken geen gebruik van (oefen)munitie. Het gebied waarin geoefend wordt bevindt zich globaal in de omgeving Oene en Markluiden (zie bijlage). 

Artillerie Schietkamp (ASK)

Er zijn op dit moment geen schietoefeningen bekend.

Vragen of klachten?

  • Heeft u vragen of klachten over de schietoefeningen? Dan kunt u bellen naar de klachtenlijn, telefoon (0525) 65 77 00.
  • Als u klachten heeft over vliegverkeer kunt u bellen naar (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.

Te downloaden:

Pagina opties