Militaire oefeningen

De gemeente Epe grenst aan oefengebieden van defensie. Defensie geeft van te voren aan wanneer ze gaan oefenen. De volgende oefeningen zijn bij ons gemeld.

Artillerie Schietkamp (ASK) - volg ASK ook op Twitter @ArtSchietkamp

Het is het altijd mogelijk dat er incidentele oefeningen plaatsvinden of noodvernietigingen worden uitgevoerd. In deze week wordt wel klein kaliber geschoten en geoefend.

Koninklijke Luchtmacht

  • Op dit moment zijn er geen oefeningen van de Koninklijke Luchtmacht bekend.    

Koninklijke Landmacht

  • Van 17 tot en met 28 januari 2022 vinden er oefeningen plaats in het gebied tussen Apeldoorn, Zwolle, Lelystad en Nijkerk in de provincies Gelderland en Flevoland. De militairen zijn bewapend. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.
  • Van dinsdag 1 februari tot en met donderdag 3 februari 20212zijn er militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht in delen van de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe. De militairen zijn bewapend. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.
  • Van maandag 7 februari tot en met donderdag 10 februari 2022 zijn er militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht in delen van de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe. De militairen zijn bewapend. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.
  • Van 14 (08:00 uur) tot en met 18 februari (16:00 uur) 2022 vinden er oefeningen plaats in het gebied tussen de volgende plaatsen: Ommen, Dalfsen, Zwolle, Raalte, Deventer, Voorst, Apeldoorn, Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe, Heerde, Hattem, Olst-Wijhe en Kampen. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
  • Op 22 en 23 februari van 08.00- 16.00 uur vinden er oefeningen plaats in de gemeente Nunspeet, Epe, Apeldoorn, Arnhem, Ede en Barneveld. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie buiten het militaire oefenterrein. 

Vragen of klachten?

  • Heeft u vragen of klachten over de schietoefeningen? Dan kunt u bellen naar de klachtenlijn, telefoon (0525) 65 77 00.
  • Als u klachten heeft over vliegverkeer kunt u bellen naar (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.

Pagina opties