Militaire oefeningen

De gemeente Epe grenst aan oefengebieden van defensie. Defensie geeft van te voren aan wanneer ze gaan oefenen. De volgende oefeningen zijn bij ons gemeld.

Koninklijke Landmacht

  • Van 11 t/m 19 november 2019 spelen zich militaire oefeningen af in het gebied tussen Meppel, Hoogeveen, Goor, Apeldoorn, Ermelo en Zwolle in de provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland. Tijdens deze oefeningen maken de militairen geen gebruik van oefenmunitie. 
  • Van 18 t/m 22 november 2019 zijn er oefeningen van de verkenners van de Koninklijke Landmacht in het gebied tussen de plaatsen Zwolle, Ommen, Haaksbergen, Groenlo, Doesburg, Deventer en Elspeet (zie tekening) in de provincies Overijssel en Gelderland.
  • Op vrijdag 6 december 2019 van 08:00 - 17:00 uur worden er op het Artillerie Schietkamp schietoefeningen gehouden waarbij het Rijksschietterrein wordt uitgebreid met de strook gelegen ten Zuid - Oosten van de Nieuwe Zuidweg (asfaltweg).

Koninklijke Luchtmacht

Er zijn op dit moment geen oefeningen bekend. 

Artillerie Schietkamp (ASK)

Er zijn op dit moment geen oefeningen bekend. 

Vragen of klachten?

  • Heeft u vragen of klachten over de schietoefeningen? Dan kunt u bellen naar de klachtenlijn, telefoon (0525) 65 77 00.
  • Als u klachten heeft over vliegverkeer kunt u bellen naar (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.

Pagina opties