Militaire oefeningen

Militairen op oefening

De gemeente Epe grenst aan oefengebieden van defensie. Defensie geeft van te voren aan wanneer ze gaan oefenen. De volgende oefeningen zijn bij ons gemeld.

Artillerie Schietkamp (ASK) - volg ASK ook op Twitter @ArtSchietkamp

Het is het altijd mogelijk dat er incidentele oefeningen plaatsvinden of noodvernietigingen worden uitgevoerd. In deze week wordt wel klein kaliber geschoten en geoefend.

Koninklijke Luchtmacht

  • Donderdag 9 juni beoefenen militaire helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC), onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht, een medische trainingsmissie in o.a de omgeving van vliegbasis Deelen.     

Koninklijke Landmacht

  • 21 juni 2022 houden de militairen van de Koninklijke Landmacht een militaire oefening die zich afspeelt in de gemeente Epe in de omgeving Vemderbrug. De militairen verplaatsen zich met voertuigen en te voet door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
  • Van maandag 04 juli 12.00 uur tot en met dinsdag 12 juli 20.00 uur houden de militairen van de Koninklijke Landmacht ook in onze gemeente een training. De militairen zijn bewapend en gebruiken geen (oefen)munitie. 

Vragen of klachten?

  • Heeft u vragen of klachten over de schietoefeningen? Dan kunt u bellen naar de klachtenlijn, telefoon (0525) 65 77 00.
  • Als u klachten heeft over vliegverkeer kunt u bellen naar (0800) 02 26 033.

Schaderegeling

Als er schade door de oefeningen is ontstaan, kunt u dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade) melden bij de sectie Claims van Defensie.

Pagina opties