Heling_betekenis

Na een woninginbraak of straatroof worden gestolen goederen vaak doorverkocht. Zonder de juiste registraties kunt u zich als ondernemer of handelaar (ongewild) schuldig maken aan heling.

Wat is heling?

  • Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Onder heling valt ook het kopen van goederen, waarvan u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen goed ging. Bijvoorbeeld als de prijs te mooi is om waar te zijn. Vaak gaat het dan om gestolen goederen.
  • Heling is strafbaar. Een heler riskeert bij veroordeling een gevangenisstraf of boete en een strafblad. Om het voor dieven zo moeilijk mogelijk te maken geld te verdienen aan diefstallen, inbraken en straatroven, werkt de gemeente samen met de politie en justitie in de aanpak tegen heling.
  • Uit het oogpunt van misdaadbestrijding hechten wij veel waarde aan het voorkomen van handel in gestolen goederen. Het stelen van goederen is tenslotte alleen aantrekkelijk als er ook iemand is die deze goederen wil kopen. Zonder heler, is er immers ook geen steler!

Pagina opties