Winnaars sportprijzen 2019 (07-01-2020)

Dit item is verlopen op 01-02-2020.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de Sportprijs 2019 en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ 2019. Wethouder Robert Scholten reikte aan Erik van Loenen de Sportprijs 2019 uit. Evolution Survivalrun won de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’.

Sportprijs 2019

Maar liefst 1042 mensen brachten hun stem online uit voor de Sportprijs. Het werd een spannende race en de nummers 1 en 2 zaten dicht bij elkaar. Uiteindelijk ging de prijs naar Erik van Loenen. Turner Erik is inmiddels landelijk bekend, dankzij de campagne Play Unified van Special Olympics. Daarin daagde hij Epke Zonderland uit. Die nam de uitdaging aan. Samen sportten ze in een volle Ziggo Dome tijdens het Univé Gala. In maart deed Erik met succes mee aan de wereld-games van Special Olympics in Abu Dhabi. Hij traint bij G-turnen van Agios in Vaassen. In zijn prijzenkast prijken vele medailles. Erik is een goede ambassadeur voor de G-sport, in de gemeente, in Nederland én over de grenzen. De andere genomineerden waren badmintonner Milan Lammers en motorcrosser Twan Wagenaar.

‘Heel Epe-Beweegt prijs’ 2019

De ‘Heel Epe-Beweegt-prijs’ is de prijs voor maatschappelijke sportinitiatieven en de mensen die daaraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Evolution Survivalrun kreeg het meeste aantal stemmen en won hiermee deze mooie prijs. Survivalrun is een combinatie van hardlopen en hindernissen. Deze veelzijdige en uitdagende buitensport voor jong en oud vraagt kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen. Nu dus ook in Epe, bij atletiekvereniging Cialfo. De andere genomineerden waren Vollebalteam Zuuk en Leontien Mensink.

Stemmers bedankt!

Dank aan iedereen die op zijn of haar favoriet heeft gestemd voor de Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ 2019. Uw stem telde voor 50% mee in de uiteindelijke keuze voor de winnaar. De overige 50% werd bepaald door de jury, met daarin onder andere winnaar van vorig jaar Jamano Kertokarijo.

Pagina opties