Vrijwilligersorganisaties kunnen weer subsidie aanvragen

Dit item is verlopen op 02-06-2018.

Vrijwilligersorganisaties opgelet! Jullie kunnen weer subsidie aanvragen. Ga je activiteiten organiseren die gericht zijn op jeugd (bijv. sport), betrokkenheid binnen de wijken, vrijwilligerswerk en/of het meedoen van mensen in een kwetsbare positie? Of activiteiten op het gebied van kunst en cultuur of harmonie en fanfare? Dan kun je hiervoor een bijdrage bij ons aanvragen.

Wethouder Erik Visser: “Wij vinden het heel belangrijk dat dit werk wordt gedaan en hebben daarvoor geld opzij gezet. Met de subsidieregeling voor vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen wordt dit geld verdeeld”.

Digitale aanvragen met eHerkenning

De subsidie voor 2019 en 2020 kunt u aanvragen tot 1 juni 2018. Lukt dat niet? Vraag dan voor die tijd uitstel aan. De aanvraag gaat dit jaar voor het eerst digitaal. U logt daarvoor in met eHerkenning namens uw organisatie.

Als u nog geen eHerkenningsmiddel heeft dan kunt u dit aanvragen bij één van de leveranciers. eHerkenning is dé manier van inloggen voor ondernemers en organisaties. Het is vergelijkbaar met uw persoonlijke DigiD. Ook eHerkenning is persoonsgebonden, maar het is gekoppeld aan het KvK-nummer. Het is veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Tegemoetkoming kosten

Aan een eHerkenningsmiddel zijn wel kosten verbonden. Omdat wij verwachten dat veel ‘kleinere’ organisaties nog geen eHerkenningsmiddel hebben, komen wij hen graag tegemoet in de kosten. Alle aanvragers van subsidiebedragen onder de € 1.000,- kunnen eenmalig een tegemoetkoming van € 22,50 krijgen als hun subsidie wordt toegekend.

Toekenning

De raad stelt het geld voor de subsidies beschikbaar door de gemeentelijke begroting vast te stellen. Deze wordt eind december 2018 goedgekeurd. Daarna horen de aanvragers of en hoeveel geld ze krijgen voor hun activiteiten.
 

Meer informatie en subsidie aanvragen

Pagina opties