Vraag eenvoudig het Kindpakket aan

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

In januari van dit jaar is de gemeente Epe gestart met het Kindpakket. Het Kindpakket is een bundeling van kindvoorzieningen in natura die rechtstreeks ten goede komen aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetelllen!

1 op de 8 kinderen groeit op in armoede en dat zijn niet alleen kinderen uit gezinnen die langdurig in een uitkeringssituatie zitten. Het gaat ook om gezinnen die bijvoorbeeld door echtscheiding, ziekte, ontslag of faillissement in een moeilijke financiële situatie terecht zijn gekomen. Deze kinderen kunnen niet meedoen met onder andere voetballen bij een sportvereniging of hebben niet het geld om hun verjaardag te vieren. Dit kan ertoe leiden dat kinderen zich op sociaal en emotioneel vlak niet optimaal kunnen ontwikkelen. Onder het motto ‘Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!’ is er het Kindpakket.

Wat is belangrijk voor een kind?

Wat is belangrijk voor een kind? Meedoen met voetbal, muziekles, een verjaardag of een schoolreisje? Dat kan per situatie verschillen. De gemeente Epe heeft er daarom voor gekozen om de inhoud van het Kindpakket onder te verdelen in zes categorieën:  onderwijs (o.a. buitenlandschoolreis, laptop), sport (o.a. contributie sportvereniging), cultuur (o.a. muziekles), zwemles, vervoer (fiets) en verjaardag (verjaardagsbox). Maatwerk is belangrijk: per kind wordt onderzocht waar de behoefte ligt en wat nodig is.

Aanvraag indienen

Ouders kunnen het Kindpakket heel eenvoudig aanvragen via www.kindpakket.nl. Stichting Leergeld neemt deze aanvraag  vervolgens in behandeling. Bekijk het bijgaande filmpje over het Kindpakket. https://youtu.be/Vgh2yS9MOBc

Pagina opties