Verslag Hofjestoer Berkenoord II

Dit item is verlopen op 31-07-2019.

Maandagavond 1 juli 2019 trok een stoet door Berkenoord II. Een ijsfiets ging aan kop.

De stoet bestond uit wethouder Lia de Waard-Oudesluijs, de gebiedsregisseur, wijkagenten, de BOA, de beheerder openbare ruimte en iemand van Axent Groen. Triada kwam met een bus vol plantjes voor de bewoners van de hofjes. 

Vragen en opmerkingen

Met elkaar trokken ze van de Esdoornhof, via Hazelaarhof, Plataanhof/Wilgenhof naar de Prunushof. Bewoners werden uitgenodigd om onder het genot van een ijsje vragen te stellen en opmerkingen te delen over hun woonomgeving. Ter plekke konden de aanwezige deskundigen een aantal vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld over de bestrijding van de eikenprocessierups, de aan- of afwezigheid van speeltoestellen, hondenpoep en parkeren. Een aantal bewoners vulde een reactieformulier in. Zij krijgen later van de gemeente antwoord. Ook de renovatie van de woningen en de tevredenheid daarover kwamen ter sprake.

Wijkraad en Goed voor Elkaar-regeling

Ook de behoefte aan een wijkraad werd genoemd. Een wijkraad kan de belangen van bewoners behartigen bij de gemeente. De Hofjestoer bleek bovendien een prima kans om de buren te ontmoeten. Bewoners die anders alleen maar naar elkaar zwaaien, stonden nu met elkaar te praten met een ijsje in de hand. De Goed-voor-Elkaar-regeling kwam daarom aan de orde. Deze regeling is een financiĆ«le tegemoetkoming voor gezamenlijke activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden op www.epe.nl/subsidie. 

In beide zaken kan de gebiedsregisseur ondersteunen. Dat geldt voor alle wijken in de gemeente Epe.

Pagina opties