Verplaatsing vier bomen ter voorbereiding van de aanleg rotonde Quickbornlaan in Epe (03-03-2021)

Afbeelding bij verplaatsing vier bomen  ter voorbereiding van de aanleg rotonde Quickbornlaan in Epe

Gisteren zijn vier bomen verplant ter voorbereiding van de aanleg rotonde Quickbornlaan - Hoofdstraat - Bloemstraat in Epe. 

Verplaatsing van de bomen

Drie van deze bomen (Lindes) hebben een nieuwe plek gekregen in de laanstructuur van de Hoofdstraat binnen een straal van maximaal negentig meter vanaf de huidige plek. De vierde boom (Bijenboom) heeft een nieuwe plek gekregen in het Julianapark. Deze bomen stonden de aanleg van de toekomstige rotonde in de weg. Van te voren is onderzocht of de bomen verplaatst konden worden. Denk daarbij aan de ligging van de wortels, maar ook aan de ligging van de ondergrondse kabels en leidingen. Uit dat onderzoek bleek dat het verplanten goed mogelijk was.

Planning aanleg rotonde

Nu de bomen verplaatst zijn kunnen de nutsbedrijven de kabels en leidingen gaan verleggen. Na de zomervakantie start het werk en wordt het kruispunt omgebouwd tot een rotonde. We verwachten dat de werkzaamheden in november dit jaar worden afgerond. De planning van het werk is uiteraard altijd afhankelijk van het weer. Daarnaast houden we bij de uitvoering van het werk rekening met de coronamaatregelen op dat moment.

Pagina opties