Vermijd drukte. Zo doe je dat in Gelderland (01-07-2020)

De nieuwe 'druktemeter' laat zien waar u met een gerust hart naartoe kunt.

De vakantie komt eraan. Een heerlijk vooruitzicht, al is het dit jaar door het coronavirus anders. De Veluwe is een populaire bestemming, dus het zou hier wel eens druk kunnen worden. Het motto is nog steeds: vermijd drukte. Daarom is er nu een hulpmiddel voor hoe u dat doet in Gelderland. Een ‘druktemeter’ op www.visitveluwe.nl laat zien waar u nog prima naartoe kunt gaan.

Groen, oranje of rood

De druktemeter is een kaartje dat werkt als een stoplicht. Rood staat voor druk, oranje voor matig druk en groen staat voor rustig. De rode plekken kunt u maar beter vermijden. Groen zijn de plekken waar u met een gerust hart naartoe kunt gaan in Gelderland.

Drie maal daags

Drie maal daags geven plaatselijke experts door of het druk, matig druk of rustig is. Denk aan VVV’s, ondernemers, attracties, parken en organisaties zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Al hun gegevens komen samen op het kaartje. Het kaartje is zo een druktemeter oftewel een ‘monitor zoekersdrukte’. Wilt u het kaartje bekijken? Ga dan rechtstreeks naar www.visitveluwe.nl. U vindt het kaartje ook op de website van de VVV: www.vvvepe.nl.

Ook op uw website

Wilt u de druktemeter op de website van uw onderneming of organisatie? Ga dan naar www.toerismevan.nl/bezoekersdrukte. Daar kunt u zich aanmelden en vindt u instructies.

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (Toerisme VAN) heeft de druktemeter ontwikkeld in opdracht van de provincie Gelderland.

Pagina opties