Update 14 februari: winters weer en afvalinzameling (14-02-2021)

Dit item is verlopen op 16-02-2021.
Afbeelding bij winterse weer zorgt voor beperkte afvalinzameling

Omdat de dooi gaat inzetten en steeds meer wegen bereikbaar worden, hervat Circulus-Berkel (CB) vanaf maandag 15 februari alle inzamelingen, behalve groente- fruit- en tuinafval (GFT). GFT​ wordt in de week van 15 t/m 19 februari nog niet ingezameld. In plaats daarvan gaat CB de gemiste inzameldagen van de grijze en oranje containers inhalen. Zie ook het nieuwsbericht van Circulus-Berkel.

Update 12 februari 2021

Het winterse weer zorgt voor veel mooie plaatjes en sneeuw- en ijspret. Maar de vorstperiode kent ook minder leuke gevolgen. Gladheid op de weg en een dik pak sneeuw belemmeren onder andere de afvalinzameling.

Vele wegen waren begin deze week onbegaanbaar. Later gold dat vooral voor de kleinere straten in de wijken en het buitengebied. De chauffeurs van Circulus-Berkel konden daardoor niet veilig op pad. Op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 februari was er daarom geen huis-aan-huisinzameling mogelijk.

Beperkt weer op gang

Sinds gisteren zijn de doorgaande wegen beter begaanbaar. De inzameling is weer beperkt op gang gekomen. Binnen de bebouwde kom en aan doorgaande, gestrooide wegen zijn de eerste containers weer geleegd. Het buitengebied en veel straten in de woonwijken zijn nog niet goed begaanbaar voor de zware wagens.

Ondergrondse containers, recyclepleinen en overige inzamelingen

De kraanwagens die de ondergrondse containers legen, stonden uiteraard voor dezelfde uitdaging. Ook zij konden niet overal bij de containers komen vanwege de sneeuw en ijs. Sinds gisteren rijden de kraanwagens ook weer beperkt. Het recycleplein is inmiddels weer open.

Diepgevroren gft

Bij strenge vorst is het inzamelen van gft (groente-, tuin- en fruitafval) in elk geval niet mogelijk. Gft bevat veel vocht en de inhoud van de containers vriest dus vast. Deze containers kunnen daarom niet geleegd worden. Pas wanneer het dooit, kan Circulus-Berkel het gft weer ophalen.

Graag uw begrip en geduld

Het zijn bijzondere omstandigheden voor ons allemaal. De ondergesneeuwde delen van Nederland kampen met dezelfde uitdagingen. Net als vele andere afvalverwerkers zet ook Circulus-Berkel alle zeilen bij om de problemen op te lossen. Hopelijk kunnen zij zo snel mogelijk weer de vertrouwde routes en diensten rijden. Houd daarom de website van Circulus-Berkel in de gaten voor het laatste nieuws: www.circulus-berkel.nl. Van dag tot dag bekijken zij wat er (weer) kan. Aan het einde van de middag staat de laatste informatie op hun site. Hopelijk kunnen ze de dienstverlening snel weer geheel hervatten. Dank voor uw begrip en geduld!

Pagina opties