Toekomstkracht voor ondernemers gemeente Epe (24-03-2021)

Dit item is verlopen op 23-02-2022.

Gemeente Epe slaat de handen ineen met bedrijven en instanties om ondernemers in de gemeente te steunen in deze coronacrisis. Het project Toekomstkracht biedt trainingen en webinars aan over toekomstbestendig ondernemen. Daarnaast is Adinda Keizer aangetrokken als kwartiermaker; een verbinder tussen ondernemers en lokale partijen.

Voor ondernemers, door ondernemers

In deze coronacrisis is het voor ondernemers soms onduidelijk waar ze terecht kunnen. Welke mogelijkheden er zijn en of deze ook voor hen gelden. “De weg naar de gemeente is soms een drempel voor ondernemers en daarom zet de gemeente Epe in op ‘voor ondernemers, door ondernemers’. Ondernemers spreken elkaars taal en kunnen elkaar verder helpen.” vertelt wethouder Erik Visser. Er worden twee sporen ingezet.

Trainingen en webinars

Alle ondernemers kunnen via het project Toekomstkracht aan de slag. Via www.toekomstkracht.nl/epe/ kunnen gratis online trainingen worden gevolgd op onderwerpen naar keuze. Daarnaast zijn er interactieve webinars om meer kennis op te doen over toekomstbestendig ondernemen door bijvoorbeeld nieuwe verdienmodellen. Aanmelden voor deze webinars kan ook via de website van Toekomstkracht.

Verbinder

Ook is een tijdelijke kwartiermaker aangesteld. Adinda Keizer, ondernemerscoach en trainer bij Vindjeklant, is een ervaren ondernemer. De kwartiermaker biedt een luisterend oor aan ondernemers in zwaar weer en verbindt hen met lokale partijen voor steun. Er wordt gebruik gemaakt van bestaand aanbod aan dienstverlening in de gemeente. De kwartiermaker zorgt voor het beter verbinden en ontsluiten van dit aanbod. Adinda Keizer is vanaf 1 mei bereikbaar via Whatsapp (0850470037) voor alle vragen, verhalen en verkenning van de mogelijkheden voor ondersteuning van uw bedrijf. .

Samenwerking

De Coronacrisis heeft hard toegeslagen bij veel ondernemers in Nederland en ook in de gemeente Epe. Ondernemers zagen hun inkomsten flink dalen en sommigen zitten hierdoor in financieel zwaar weer. Samen met bedrijven en aangesloten instanties wil de gemeente Epe haar ondernemers steunen.

Pagina opties