The Daily Mile is vaste prik op basisschool

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

Vanuit Heel Epe Beweegt is vanaf 2018 gestart met het extra stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl onder de jeugd van de gemeente Epe door middel van jongeren op gezond gewicht (JOGG). Eén van de initiatieven van JOGG is The Daily Mile. Vrijwel iedere week beginnen nieuwe basisscholen hiermee.

The Daily Mile is het dagelijks 15 minuten (hard)lopen onder schooltijd. Ieder op zijn eigen tempo en wanneer het de leraar of lerares het beste uitkomt. The Daily Mile is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en vanwege het succes overgekomen naar Nederland. Hiermee wordt extra bewustwording voor bewegen en sporten in alledaagse situaties gecreëerd.

W.G. van de Hulstschool in Epe doet dit al

Maar er zijn ook scholen die het concept jaren geleden al hebben ontdekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor W.G. van de Hulstschool in Epe. Kinderen van groep drie tot en met acht lopen daar al voor het derde jaar vrijwel dagelijks The Daily Mile. Volgens directeur Joanne Coes kunnen de kinderen niet meer zonder. “We merken duidelijk dat de kinderen na afloop fris in de klas zitten. Het is een simpel concept met positieve effecten. Het is gezond, je hoofd is even leeg en het is goed voor je conditie. Het kan op alle momenten, maar wij hebben er een vast moment voor gekozen en er zo een vaste routine van gemaakt’, aldus directeur Joanne Coes. En zoals één van de kinderen zelf aangeeft: “Het is lekker sportief en na afloop zijn we lekker los. Kunnen we fris en fruitig aan het werk!” 

Overhandiging JOGG bordje

Deze gezonde en actieve leefstijl wordt beloond met de overhandiging van het ‘Jongeren op Gezond Gewicht-bordje’ van de gemeente Epe. Het bordje werd overhandigd door wethouder De Waard-Oudesluijs aan Sven en Levi Berkhof.   

Pagina opties