Stimuleringslening Duurzaamheid blijkt enorm succes

Dit item is verlopen op 16-12-2019.

De stimuleringsregeling voorziet in een behoefte. Zozeer zelfs dat de pot nu al leeg is.

Vele inwoners en organisaties in de gemeente Epe vinden duurzaamheid belangrijk. Dat blijkt uit het grote aantal aanvragen voor de Stimuleringslening Duurzaamheid. De stimuleringsregeling is dus een enorm succes en voorziet in een behoefte. Zozeer zelfs dat de pot nu al leeg is. Voorlopig kunnen de aanvragen dus niet meer worden beloond.

Gereserveerd

Gelukkig had de gemeente voor 2020 en 2021 al geld gereserveerd voor de Stimuleringslening Duurzaamheid. Het college van B&W heeft de gemeenteraad nu voorgesteld om dit gereserveerde geld zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. De raad neemt hierover op donderdag 12 december een besluit.

Brieven

De indieners van de aanvragen hebben over bovenstaande stand van zaken inmiddels allemaal bericht ontvangen. Zodra er weer geld beschikbaar is voor de lening krijgen zij ook hiervan bericht. Hun aanvragen worden dan direct in behandeling genomen. Wethouder Erik Visser is eigenlijk heel tevreden: “Dit toont aan dat duurzaamheid lééft in onze gemeente. We zetten dan ook alles op alles om te zorgen dat de Stimuleringslening Duurzaamheid een succes blijft.”

Informatie

Alle informatie over de Stimuleringslening Duurzaamheid is te vinden op epe.nl/stimuleringslening.

Pagina opties