Start Zomerschool voor kinderen gemeenten Epe en Heerde

Dit item is verlopen op 23-08-2019.

Vanochtend, maandag 5 augustus 2019, ging de Zomerschool van start. Wethouder Visser verrichtte de officiële opening.

Organisatoren van de Zomerschool zijn de gemeenten Epe en Heerde, in samenwerking met Koppel-Swoe en Vluchtelingenwerk. 

Sterke start

De Zomerschool is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar uit de gemeenten Epe en Heerde die maximaal 3 jaar in Nederland zijn. Zij krijgen een afwisselend programma van taallessen en activiteiten aangeboden. Tijdens de taallessen werken de kinderen spelenderwijs aan Nederlands praten, schrijven, lezen en begrijpen. Wethouder Visser: “Zo houden deze kinderen tijdens de lange zomervakantie hun taalvaardigheid op peil en maken ze een sterke(re) start met het nieuwe schooljaar.”

Samen plezier maken

Het activiteitenprogramma staat in het teken van samen plezier maken. Aan bod komen sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en muziek. Alle kinderen uit de gemeente Epe en Heerde tussen de 6 en 18 jaar die zin hebben om aan de activiteiten mee te doen zijn van harte welkom!

Ochtend en middag

Van maandag 5 t/m donderdag 22 augustus 2019 krijgen de kinderen 3 maal per week ’s ochtends taalles. De activiteiten staan geprogrammeerd voor 2 middagen per week. De Zomerschool vindt plaats in het multifunctionele centrum aan de Potgieterstraat in Vaassen. Deelname is gratis.

Pagina opties