St. Martinusplein Epe sluit nu prachtig aan op het gerealiseerde centrum (12-09-2018)

Dit item is verlopen op 20-10-2018.

In mei 2018 zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van het Sint Martinusplein in Epe afgerond. De afgelopen weken zijn er resterende werkzaamheden uitgevoerd zoals het aanbrengen van de natuurstenenband voor de winkels langs. Later dit jaar zal er nog een cortenstalenring om de Koningsboom aangebracht worden. En dan is het plein helemaal gereed.  

Wethouder Robert Scholten is trots op de realisatie: “Maar ik ben vooral trots op de samenwerking met bewoners, ondernemers en belanghebbenden (organisaties). Gezamenlijk is het plan voor de herinrichting van het Sint Martinusplein tot stand gekomen. Een gedeelte van de Hoofdstraat is ook in het plan meegenomen en geeft het wat meer een dorpse karakter.”

Plein heeft nieuwe verkeersregels

Naast de nieuwe inrichting van het Sint Martinusplein is ook het gebruik ervan gewijzigd. Het plein is geen eenrichtingsverkeer meer. De belangrijkste wijziging is de nieuwe inrit van het Sint Martinusplein, tegenover De Middenstip. Deze inrit kan tevens als uitrit worden gebruikt. De ‘oude’ inrit mag alleen nog worden gebruikt als uitgang van het parkeerterrein en niet meer als toegang.

Pagina opties