Side Events WK Volleybal van start (13-05-2022)

Dit item is verlopen op 17-08-2022.

Vanmorgen 13 mei werd het officiële startschot gegeven voor de side events van het WK Volleybal 2022 voor vrouwen. Gemeente Epe is gastgemeente voor het team van Kenia. In de aanloop naar het WK worden er in onze gemeente allerlei leuke evenementen op het gebied van sport, beweging en gezondheid georganiseerd. Op basisschool De Sprenge in Vaassen deed wethouder Lia de Waard-Oudesluijs de aftrap voor deze reeks activiteiten. Daarna ging gelijk het eerste side event van start: een presentatie en volleybalclinic door Oranje speelster Marrit Jasper.  

Het bezoek is onderdeel van het ‘back to school’ programma van het Nederlandse vrouwenteam. De volleybalsters vertellen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 over hun ervaringen als topsporter en geven een clinic. Kinderen komen zo in aanraking met volleybal en beweging. BLOC EVC heeft voor deze activiteit de volleyballen beschikbaar gesteld.

De side events

Dit eerste event is een voorbode van de vele side events voor kinderen en volwassenen die in de maanden tot het WK Volleybal worden georganiseerd. Eén van de bekendste is de Nationale Diabetes Challenge. Een groep inwoners uit gemeente Epe werkt aan hun gezondheid door te wandelen. Alle side events zijn terug te vinden op de kalender

Met deze activiteiten wordt een impuls gegeven aan gezond eten en bewegen. Twee topprioriteiten in onze gemeente. Wethouder Lia de Waard zegt hierover: “Als gemeente Epe hebben we ons gecommitteerd aan het Lokaal Preventieakkoord en aan het Sport- en Beweegakkoord. Gezond eten en voldoende bewegen zijn essentieel onderdeel van deze akkoorden. Ze horen bij een gezonde levensstijl die klachten voorkomt. Ik vind het waardevol dat we als gastgemeente van het WK Volleybal extra aandacht kunnen vragen voor deze onderwerpen.” 

Gastgemeente bij WK Volleybal

Gemeente Epe is Official Team Host voor Kenia tijdens het WK Volleybal voor vrouwen. Dat betekent dat de gemeente het team faciliteert. Ook zijn zij betrokken bij het mogelijk maken van de side events. Met deze stap richt de gemeente Epe zich nadrukkelijk op het stimuleren van sporten en het bevorderen van gezondheid. Een lokale werkgroep, bestaande uit verschillende organisaties, verenigingen en vrijwilligers gaat de verschillende activiteiten organiseren. 

Pagina opties