Rotonde Hoofdstraat- Quickbornlaan-Bloemstraat in Epe klaar (18-11-2021)

Met het planten van een rododendron door wethouder Jan Aalbers is de nieuwe rotonde op de kruising Hoofdstraat – Quickbornlaan – Bloemstraat bijna helemaal klaar. Deze week wordt de beplanting op en rond de rotonde helemaal afgerond.  De rotonde was vanaf vrijdagmiddag 12 november alweer beschikbaar voor al het verkeer.

Groene entree

Op de kruising Hoofdstraat-Quickbornlaan-Bloemstraat de afgelopen jaren meerdere ongevallen gebeurd. In samenspraak met de aanwonenden heeft de gemeente ervoor gekozen om het kruispunt te vervangen door een rotonde.

Wethouder Jan Aalbers: ‘’De nieuwe rotonde is een mooie groene entree vanuit het noorden en maakt de situatie veel overzichtelijker. Vooral voor fietsers maar ook voor auto’s is het veiliger geworden. De fietspaden zijn door lage beukenheggen gescheiden van de rijbanen. Mooi dat we deze rotonde hebben kunnen aanleggen met draagvlak bij de omwonenden.’’

Beplanting

Op het midden van de rotonde komen twee rode beuken te staan. Aan de zijkanten worden de rododendrons die voor de reconstructie van het kruispunt, tijdelijk zijn opgeslagen, teruggeplant.

Verlichting

De rotonde is voorzien van energiezuinige ledverlichting, die ’s nachts iets minder fel brandt.

Drie bomen verplaatst

Om ruimte te maken zijn in het voorjaar drie bomen verplaatst. De bomen hebben een nieuwe plaats gekregen aan de Hoofdstraat, tussen de Pastoor Somstraat en de nieuwe rotonde. Hiermee wordt de laanstructuur versterkt. Door het tussenvoegen van die bomen sluit de bomenrij mooi aan.

Pagina opties