Reactie burgemeester op branden Epe

Dit item is verlopen op 20-10-2017.

“Vannacht zijn er opnieuw branden geweest in Epe. Het onderzoek naar de branden door politie en brandweer is in volle gang. Ik heb frequent contact met hen en het Openbaar Ministerie en word actief op de hoogte gehouden van de resultaten van het onderzoek."

"Ik heb overleg met politie en brandweer over extra te nemen maatregelen met het doel om nieuwe branden te voorkomen. Zo wordt bijvoorbeeld extra toezicht gehouden in het gebied. Ik blijf in contact met getroffenen en buurtbewoners en ga ook weer de wijk in. Inwoners hebben vragen en zijn bezorgd. Dat begrijp ik heel goed en ik deel hun zorgen. Als mensen zorgen hebben kunnen ze deze ook uiten door contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 140578."

"Ik wil graag inwoners oproepen om extra alert te zijn en vraag hen bij verdachte situaties direct de politie via 112 te bellen. Ook is de politie op zoek naar tips, getuigen of camerabeelden. Steeds vaker hebben inwoners camera’s hangen gericht op de weg. Als u in de omgeving van de branden onbekende personen zag lopen op deze beelden, dan ontvangt de politie graag deze beelden. Neem hiervoor contact op met de politie via 0900-8844.”

Pagina opties