Plannen voor verdere ontwikkeling Kievitsveld

Dit item is verlopen op 03-05-2019.

Recreatiebedrijf Leisurelands wil verder met plannen om op het Kievitsveld in Emst twee velden met zonnepanelen aan te leggen en het te bouwen ontbijthotel uit te breiden met meer kamers. Hiervoor heeft Leisurelands een verzoek bij de gemeente ingediend, waarbij zij het college van burgemeester en wethouders vroeg om te kijken of dit plan haalbaar is. Het college heeft dinsdag 2 april aangegeven in principe medewerking te verlenen aan het plan. Dit betekent dat Leisurelands haar plannen verder kan vormgeven. Het college heeft als voorwaarden meegegeven dat het bedrijf een participatieplan en communicatieplan moet opstellen zodat van tevoren duidelijk is op welke wijze o.a. omwonenden worden betrokken bij de ontwikkeling van de plannen.

Zonnevelden aanleggen

Leisurelands wil twee velden met zonnepanelen aanleggen om zo duurzame en schone energie op te wekken (zie afbeelding, de gemarkeerde gebieden zijn de potentiĆ«le locaties). Deze energie wordt gebruikt om o.a. het hele terrein van het Kievitsveld van energie te voorzien. Denk hierbij aan wellnessresort de Veluwse Bron, het toekomstige ontbijthotel, de waterski-baan, bedrijven en de huishoudens in de directe omgeving van het recreatieterrein. Daarnaast levert het opwekken van duurzame energie een vermindering van de CO2-uitstoot met 3.500 ton op. Het college vindt dit initiatief van Leisurelands kansrijk en het past ook binnen de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. Voorwaarde is wel dat deze zonnevelden passen in de landelijke omgeving en een versterking zijn voor de omgeving.  

Uitbreiding kamers

Zo wil het wellnessresort Veluwse Bron gebruik maken van het toekomstige ontbijthotel op het Kievitsveld. Hiervoor heeft Veluwse Bron meer kamers nodig dan in het bestemmingsplan eerder is aangegeven. Leisurelands verzoekt om realisatie van maximaal 80 kamers in het ontbijthotel. De omvang van het gebouw zal hetzelfde blijven als vermeld in het bestemmingsplan uit 2016. Het college vindt dat het ontbijthotel een versterking betekent voor de toeristische aantrekkelijkheid van Epe.

Pagina opties