Opnieuw archeologische vondsten bij kerk in centrum Vaassen (23-10-2019)

Dit item is verlopen op 20-11-2019.

In het centrum van Vaassen zijn deze week tijdens de werkzaamheden naast de kerk - zoals werd verwacht - opnieuw archeologische vondsten in de vorm van menselijke botresten en skeletten gedaan. Het gaat in ieder geval om vijf intacte skeletten/graven aan de zijkant van de kerk. Op deze plek wordt gegraven, omdat er een put geplaatst gaat worden voor het nieuwe waterkunstwerk.

Donderdag 24 oktober 14.00 - 15.00 uur bezichtiging mogelijk

Donderdagmiddag 24 oktober tussen 14:00 – 15:00 uur wordt het bouwterrein zo ingericht dat belangstellenden een kijkje kunnen nemen bij deze opgravingen. Archeoloog Peter Wemerman (van Econsultancy) is dan aanwezig om een toelichting te geven.

Vondsten veilig stellen

Uit vooronderzoek was al bekend dat er bij de werkzaamheden rondom de kerk oude graven en botresten aan het licht konden komen. Daarom is er bij deze werkzaamheden een archeoloog ter plaatse aanwezig. De begraafplaats rond de kerk is tot 1829 in gebruik geweest. Op het moment dat er vondsten gedaan worden, gaat de archeoloog aan de slag om deze te onderzoeken, uit te graven en veilig te stellen.

Pagina opties