‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!’

Dit item is verlopen op 30-03-2018.

Woensdag 14 maart was weer de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Het landelijke thema van dit jaar was ‘Maak ’t buiten beter’. Oftewel welke bijdrage leveren bomen aan een betere leefomgeving voor mens, plant en dier. In de gemeente Epe bestond operatie Boomfeestdag uit verschillende plant momenten. Zo ging de gemeente onder andere dit jaar weer met leerlingen van basisscholen bomen planten.

Amberboom bij De Violier

Dit jaar heeft basisschool De Violier uit Vaassen besloten om een mooie Amberboom te planten op het schoolterrein en zo de boomfeestdag te vieren. Een grote boom met een mooie rode herfstkleur. Uiteraard heeft zo’n boom water en verzorging nodig en onder toeziend oog van wethouder Jan Aalbers gingen de leerlingen uit groep 6 en 7 met emmertjes water aan de slag.

Green Pillar bomen op begraafplaats Wanenk

Op woensdag 14 maart werd ook op begraafplaats Wanenk in Vaassen gestart met het planten van nieuwe bomen. De berken die aan de hoofdlaan stonden waren in zeer slechte staat en niet duurzaam en zijn verwijderd. In plaats van de berken is nu gekozen voor 32 moeraseiken, oftewel Green Pillar bomen. Dit zijn duurzame en smalle bomen en een hele rij van die bomen achter elkaar zorgt voor een mooie laanstructuur. Hier plaatste wethouder Jan Aalbers de eerste boom. Aangezien het een begraafplaats betrof was het een ingetogen plantmoment.

Groeneweg in Oene

Zaterdag 17 maart gaan bewoners aan de Groeneweg in Oene ook gezamenlijk bomen planten. Dit is een initiatief van de bewoners zelf. Weliswaar gebeurt de plantactie niet op de nationale boomfeestdag, maar het past prima in het thema ‘Maak ’t buiten beter!’.

Pagina opties