Opening Centrumplan Vaassen Fase 2 (16-07-2021)

Dit item is verlopen op 27-08-2021.
Afbeelding bij opening Centrumplan Vaassen Fase 2; Fotobijschrift V.l.n.r. Johan Middelkamp, Robert Ruiterkamp, Jan Aalbers en Hans Valent

Op donderdag 15 juli vond de officiële opening plaats van het project centrumplan Vaassen fase 2. In de Dorpsstraat kwamen wethouder Jan Aalbers, leden van de ondernemersvereniging, aannemer Sallandse Wegenbouw en projectmedewerkers van de gemeente samen.

Opening

Wethouder Jan Aalbers opende de Dorpsstraat door het gezelschap mee te nemen langs belangrijke elementen in het nieuwe centrum van Vaassen. Tijdens de opening is door Sallandse Wegenbouw een boom ‘the Urgency Tree’ geschonken aan de gemeente. De boom staat voor een schonere wereld en zal in het najaar in het centrum worden aangeplant.

Fase 2

Ondergronds is de oude riolering vervangen. Het hemelwater en afvalwater wordt nu gescheiden afgevoerd. Fase 2 is voorzien van nieuwe bestrating. De natuurstenen goot zorgt voor een mooie authentieke uitstraling in het centrum. In de nieuwe bestrating zijn ook geleidelijnen aangebracht. Deze lijnen markeren de route voor blinden en slechtzienden. “De nieuwe houten boombank is een aantrekkelijke plek geworden. Het nieuwe watertappunt is voor dorstige fietsers, wandelaars of voor wie dan ook”, aldus wethouder Aalbers. “Fase 2 is nu afgerond en hiermee is de vernieuwing van de gehele Dorpsstraat gereed.” Hans Valent van de ondernemersvereniging is te spreken over de samenwerking met Sallandse Wegenbouw.

Geveltuintjes

Er zijn tijdens dit project op verschillende locaties aan de Dorpsstraat geveltuintjes aangelegd. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de natuur in het centrum en draagt het bij aan een beter klimaat. Het centrum heeft nu een met meer beplanting.

Een plek in Museum Historie Vaassen

Het Museum Historie Vaassen wil de herinrichting van het centrum een plek geven in het museum. Om dit te bekostigen heeft het museum de betrokken aannemers om een financiële bijdrage gevraagd. Tijdens de opening is door Johan Middelkamp, directeur Sallandse Wegenbouw, een cheque overhandigd. De herinrichting van de Dorpsstraat kan nu een plek krijgen in het museum. De historie van Vaassen blijft hierdoor gewaarborgd.

Pagina opties