Onvoldoende draagvlak voor bedrijveninvesteringszones (24-11-2019)

Dit item is verlopen op 17-03-2020.

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) geeft ondernemers, winkeliers en vastgoedeigenaren de mogelijkheid om extra te investeren in de economische versterking van het centrumgebied in Epe en Vaassen. De afgelopen weken konden ondernemers in het centrum van Epe en ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Vaassen stemmen op het instellen van drie bedrijveninvesteringszones: ‘BIZ ondernemers Kern Epe’, ‘BIZ ondernemers kern Vaassen’ en ‘BIZ vastgoed kern Vaassen’. De opkomst om te stemmen lag boven de 50%, maar voor de oprichting van ieder van de drie zones was tweederde van de stemmen noodzakelijk. Deze wettelijke eis is helaas net niet gehaald.

De stemmen zijn dinsdag 25 november in het gemeentehuis van Epe geteld in aanwezigheid van een notaris. Maar bij het  tellen van de stemmen werd duidelijk dat die meerderheid voor elk van de drie zones niet werd gehaald. Er komen dus geen bedrijveninvesteringszones.   


De notaris maakt een rapportage van de stemuitslag. Deze stemuitslag wordt binnenkort gepubliceerd op de website www.epe.nl. 

Pagina opties