Onderzoek Verkeer en vervoer (10-03-2021)

Dit item is verlopen op 31-03-2021.

Wilt u meedenken over de verkeersveiligheid in uw straat? Of over bijvoorbeeld de fietsroutes naar het dorpscentrum? Dan horen wij graag uw mening en ervaringen door het invullen van de vragenlijst over Verkeer en vervoer. Deze informatie gebruiken we voor het opstellen van ons nieuwe mobiliteitsplan.      

Waarom een nieuw mobiliteitsplan?

De afgelopen periode heeft de gemeente gewerkt aan het opstellen van een nieuw mobiliteitsplan. Dit plan gaat over de wegen, fietspaden, parkeren, bewegwijzering. Kortom alles wat met mobiliteit (verkeer en vervoer) te maken heeft. Voor de toekomst is nieuw beleid nodig, want er zijn nieuwe ontwikkelingen:

  • Toenemende vergrijzing, waardoor er meer aandacht moet komen voor ouderen in het verkeer.
  • Meer aandacht nodig voor mensen met een beperking, zoals mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel
  • Grotere en snellere (e-)fietsen: dit vraagt om een nieuwe kijk op wegen en fietspaden.
  • Er wordt een (sterke) toename verwacht van het elektrisch rijden.

Horen wij van u?

We horen graag uw mening over duurzame, veilige en gezonde mobiliteit. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 10 minuten. U vindt de vragenlijst hier. U kunt de vragen beantwoorden op een moment wanneer het u uitkomt. De vragenlijst staat open tot en met 31 maart 2021. Onderzoek- & adviesbureau Moventem verwerkt alle informatie. Dat doen ze strikt vertrouwelijk en anoniem. Uiteraard vertellen wij u achteraf de belangrijkste onderzoeksresultaten en wat er concreet met de uitkomsten wordt gedaan.

Pagina opties