Onderzoek naar koopgedrag in de gemeente Epe

Dit item is verlopen op 23-11-2018.

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Om op deze veranderingen te kunnen inspelen, is onderzoek naar het koopgedrag van consumenten van groot belang.

Initiatief voor onderzoek

De Ondernemersverenigingen in Epe en Vaassen hebben daarom samen met de gemeente Epe het initiatief genomen voor een koopstromenonderzoek in de gemeente Epe. Het onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie helpt de gemeente bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen. Afgelopen zomerperiode zijn bezoekers van buiten de gemeente Epe reeds met deze vragen benaderd, door middel van bezoekersenquêtes in het centrum van Epe en Vaassen.


Willekeurige selectie huishoudens

Begin november worden inwoners uit de gemeente Epe uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de gemeente een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deze deelnemers kunnen door online een vragenlijst in te vullen deelnemen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Pagina opties