Oefening helikopters

Dit item is verlopen op 20-05-2017.

Op maandag 15 mei 2017 tot en met vrijdag 19 mei 2017 vindt er op en in de omgeving van vliegbasis Deelen een helikopteroefening plaats. Het Defensie Helikopter Commando gaat in samenwerking met de Koninklijk Landmacht oefenen met militaire vluchten op zeer lage hoogte.

Het gebied waar geoefend wordt ligt globaal tussen de gemeenten Arnhem, Ede, Barneveld, Ermelo, Harderwijk, Epe en Apeldoorn. De vergunning is verleend voor maandag 15 mei 2017 tot en met donderdag 18 mei 2017 van 09:00 uur tot 00:00 uur en voor vrijdag 19 mei 2017 van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Om veilig te kunnen opereren in het missiegebied trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Landmacht het hele jaar door. Voor deze oefening wordt er met militairen van de Landmacht vanaf vliegbasis Deelen gevlogen onder de naam TAC NL. Doel van de oefening is om vliegers van Apache, Cougar en Chinook 'onder hoge dreiging' gedegen en professioneel voor te bereiden op missies en inzet in binnen- en buitenland. Om dit mogelijk te maken is de Luchtmobiele Brigade aanwezig om het grondoptreden te verzorgen.

Ontheffing

De verleende ontheffing en meer informatie over vliegbewegingen zijn te vinden op internet luchtmacht.nl/vliegbewegingen, kijk bij ‘documenten’, of NOS teletekst pagina 766. De beschikking wordt gepubliceerd in de Staatscourant, zie MLA/062/2017 op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/staatscourant.

Klachten

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar.

Pagina opties