Nog drie jeugdlintjes voor jongeren uit Epe

Dit item is verlopen op 25-05-2018.

Burgemeester Hans van der Hoeve heeft woensdag 25 april in Daam’s molen in Vaassen nog drie jeugdlintjes uitgereikt aan Jurre Riphagen, Kim Naber en Ella Bartelds. Alle drie zijn ze een voorbeeld voor andere jongeren. Ze zetten zich voor langere tijd in voor de samenleving, natuur of cultuur in hun directe omgeving. En dat verdient een lintje!

Jurre Riphagen uit Vaassen (15 jaar)

Daams’ Molen wordt sinds twee jaar door twee jongens uit Vaassen nationaal en internationaal op de kaart gezet: Ramon Kroes en Jurre Riphagen. Ramon is vorig jaar beloond met een jeugdlintje en dit jaar is Jurre voorgedragen. Jurre weet z’n molenkennis zeer enthousiast over te brengen op wie het maar horen wil en leidt bezoekers met verve rond. Daarnaast is Jurre net als Ramon door het Gilde van Vrijwillige Molenaars gevraagd om ambassadeur van de afd. Gelderland te worden. Ook landelijk genieten ze inmiddels veel bekendheid. Daams’ Molen wordt behoorlijk op de kaart gezet. Een mooi stukje inspanning, vrijwillig en onbetaald voor een mooi stuk cultureel erfgoed! Immers het molenambacht staat inmiddels op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van Unesco.

Kim Naber uit Vaassen (17 jaar)

Kim is knuppeltje geweest en is sinds haar 16e medewerker bij Cavente. Ze weet de jeugdige inwoners van het kinderdorp te enthousiasmeren en is een echte teamplayer. Daarnaast gaat ze ook twee keer per jaar mee als vrijwilliger met een gehandicaptenorganisatie, O.L.G. (Ontspanning Lichamelijk Gehandicapten).

Ella Bartelds uit Epe (17 jaar)

Ella is een enthousiaste meid die al sinds haar 13e jaar training geeft aan de pupillen van atletiekvereniging Cialfo. Zij motiveert de kinderen en is erg geliefd onder de kinderen, ouders en trainers. Ze is hulpvaardig en bij elke trainersvergadering trouw aanwezig en gaat vaak mee met wedstrijden op zaterdag, ondanks dat  ze ook een bijbaantje heeft. Ze helpt bij veel activiteiten zoals optocht Koningsdag, Sinterklaastraining en Pupillenkamp.

Vier lintjes uitgereikt tijdens CleanTech congres

Tijdens het CleanTech congres op vrijdag 20 april in de RSG kregen Chiara Mars, Laura Jeths, Femke Zweekhorst en Maikel Teunissen al een jeugdlintje uitgereikt door burgemeester Hans van der Hoeve voor hun verdiensten voor het dorp, de school en in het bijzonder voor hun inzet in het duurzaamheidsproject Eco Seek.

Pagina opties