Nog beperkt plaats voor buurtverbinders mijnbuurtje.nl

Dit item is verlopen op 22-06-2017.

De informatieavonden op 13 en 14 juni over mijnbuurtje.nl zijn goed bezocht en – nog mooier – hebben al tenminste negen buurtverbinders opgeleverd. is nog beperkt ruimte voor  een aantal toekomstige buurtverbinders!

Waarom mijnbuurtje.nl?

Met Mijnbuurtje leren buurtgenoten elkaar weer of beter kennen. Vroeger boden mensen in de buurt elkaar voortdurend hulp en sympathie. Nu werken we steeds langer, forensen over grotere afstanden en hebben steeds minder contact in de buurt. Mijnbuurtje zorgt ervoor dat buurtbewoners elkaar weer kennen en weten wat er allemaal in de buurt te doen is. Hierbij spelen buurtbewoners zelf een belangrijke rol als buurtverbinder.

Wat is mijnbuurtje.nl en wat is een buurtverbinder?

Mijnbuurtje is een online buurtplatform waar bewoners elkaar kunnen vinden, hulp kunnen vragen en aanbieden, spulletjes kunnen ruilen of aan elkaar uitlenen, activiteiten kunnen publiceren, kennis en creativiteit te delen, enz. enz. Maar ook instellingen kunnen zich presenteren en kijken of er (hulp)vragen zijn die zij kunnen beantwoorden. Elke buurt of wijk kan zijn eigen platform creëren, er een eigen naam aan geven en ervoor kiezen om dit geheel openbaar te zetten of in een (gedeeltelijk) besloten omgeving.

Buurtverbinders

Als buurtverbinder verbind je mensen en groepen met elkaar door te combineren: waar de één veel van heeft, kan de ander net nodig hebben of verder brengen! Je zorgt ervoor dat vragen van bewoners bij de juiste persoon of organisatie terechtkomen. Af en toe woon je buurtbijeenkomsten bij. Je bent toegankelijk voor mensen in de buurt door bijvoorbeeld op vaste momenten op een centrale locatie in de buurt te zijn. Je werkt nauw samen met andere mensen en organisaties in de buurt zoals de redactie van een buurtkrant, sportverenigingen of de wijkagent.

Buurtverbinders krijgen een gratis 3-daagse opleiding aangeboden. Naast buurtverbinder kun je overigens ook buurtsupporter worden. Je helpt dan de buurtverbinders bij bepaalde taken/activiteiten.

Van wie is mijnbuurtje.nl

Mijnbuurtje wordt geheel gevuld en beheerd door de samenleving. Zowel individuele bewoners als bedrijven en instellingen kunnen input leveren, vragen stellen, diensten aanbieden of berichten delen. De gemeente Epe neemt het de eerste drie jaar op zich om het van de grond te tillen.

Hoe werkt mijnbuurtje.nl?

Gebruikers plaatsen eenvoudig zelf informatie op hun digitale plein: zo blijft het een leuke en levendige plek waar van alles te vinden is. Tegenwoordig gebruiken mensen allerlei manieren om op de hoogte te blijven. Mijnbuurtje is automatisch gekoppeld aan deze kanalen. Of je nu je laptop gebruikt of je mobieltje, fervent Facebookgebruiker bent of liever een mailtje met het laatste buurtnieuws krijgt of het gewoon in de wijkkrant wilt lezen: het komt gewoon naar je toe.

Spreekt dit je aan?

Reageer dan voor 23 juni want er zijn nog enkele plekken beschikbaar! De trainingsdagen zijn in september en oktober en worden in overleg gepland. Mail nu Gerald Wagenaar via mijnbuurtje@epe.nl. Hij neemt dan contact met je op en kijkt samen met jou of de rol van buurtverbinder of buurtsupporter bij je past.

Kijk ook op www.epe.nl/mijnbuurtje.

Pagina opties