Nieuwe Bekenpadgids Vaassen

Dit item is verlopen op 21-08-2018.

Maandag 23 juli overhandigde schrijver Henri Slijkhuis de nieuwe gids ‘Verder op pad langs stromend water – deel 2 Bekenpad Vaassen’ aan wethouder Erik Visser. Samen met vormgever Eric Harleman heeft Slijkhuis, gebruikmakend van de oude gids uit 1983, een geheel nieuwe en uitgebreide wandel- en fietsgids gemaakt. Vorig jaar is deel 1 Bekenpad Epe uitgegeven.

Wandelen en fietsen langs de gegraven sprengenbeken in Vaassen is een belevenis voor toeristen én voor inwoners. Het Vaassense stelsel behoort tot de meest bijzondere van de Veluwe. Maar waar vind je de mooiste plekken? Die staan nu in deze nieuwe gids.

In de gids zijn het landschap, de natuur en de cultuurhistorie van de Motketel tot het Apeldoorns Kanaal beschreven. Het is een gids met een ringband van ruim honderd pagina's, waarin ook met beelden het prachtige cultuurlandschap is weergegeven.

De gids is te bestellen via de Bekenstichting en te verkrijgen op verschillende locaties in Epe, Emst en Vaassen.

Nieuw informatiepaneel onthuld

Er is ook een nieuw informatiepaneel onthuld aan de Gortelseweg ter hoogte van de Geelmolen in Vaassen. Het paneel is er één uit een serie voor het Vaassense bekenensemble, die werd samengesteld door Waterschap Vallei en Veluwe in samenwerking met de Bekenstichting.

Pagina opties