"Niet in de rij, meteen aan de beurt" (11-09-2018)

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Het Klant Contact Centrum van de gemeente Epe heeft ruimere openingstijden gekregen. Inwoners kunnen nu  ook op afspraak ’s middags terecht voor het regelen van zaken op het gemeentehuis. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten.

Burgemeester Hans van der Hoeve is enthousiast over het  vooraf maken van een afspraak voor een bezoek aan het gemeentehuis: “De baliemedewerkers weten van tevoren waarvoor de inwoners komen en daardoor kunnen ze zich beter voorbereiden. Hierdoor verwachten we iedereen nog beter van dienst te kunnen zijn. Bovendien hoeven mensen niet meer in de rij te wachten, maar worden ze snel geholpen.”

Om de inwoners van de gemeente Epe te laten wennen aan deze nieuwe werkwijze, blijft het tot 1 januari 2019, alleen in de ochtenduren, nog mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor burgerzaken of informatie van het omgevingsloket. Bij het omgevingsloket kan informatie gekregen worden over over bouwen, bestemmingsplannen of bomen kappen.Het ophalen van rijbewijzen en reisdocumenten blijft ’s middags mogelijk tot 17.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur.

Burgemeester Hans van der Hoeve: “Andere gemeenten zijn al eerder begonnen met het op afspraak werken voor bijvoorbeeld het aanvragen van paspoorten of rijbewijzen. Als gemeente willen we graag een goede, moderne en efficiënte  dienstverlening aan onze inwoners aanbieden en daar past het werken op afspraak in onze ogen goed bij. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen drie werkdagen terecht kan voor een afspraak. Om de inwoners te laten wennen aan deze verandering, hebben we een ruime overgangsperiode tot 1 januari 2019.”

Een afspraak maken kan online via www.epe.nl/afspraakmaken. Lukt dat niet, dan blijft het mogelijk om de gemeente te bellen voor het maken van een afspraak op 140578, of om aan de balie van het gemeentehuis  een afspraak te laten maken.

Pagina opties