Naar school met leerlingenvervoer

Dit item is verlopen op 27-07-2018.

Gaat uw kind in het nieuwe schooljaar met het leerlingenvervoer naar school? Dan krijgt u vanaf 16 juli per post een brief met informatie van PlusOV. In de brief vindt u de instap- en uitstapadressen en de dagen waarop PlusOV uw kind gaat vervoeren. PlusOV regelt het leerlingenvervoer in onze gemeente en vraagt ouders en verzorgers de gegevens goed te checken. Nieuwe aanvragen en wijzigingen moeten voor 26 juli binnen zijn bij de gemeente Epe.

Om uw kind via PlusOV te kunnen vervoeren, heeft u onze toestemming nodig als het kind in onze gemeente staat ingeschreven. Zodra het kind die toestemming heeft, krijgt PlusOV opdracht om het vervoer van uw kind te regelen. Nog niet alle ouders of verzorgers hebben leerlingenvervoer aangevraagd voor het nieuwe schooljaar. PlusOV verwacht dat deze zomer nog tientallen nieuwe aanmeldingen voor het leerlingenvervoer via de gemeenten zullen binnenkomen.

Informatie over het vervoer van uw kind

Omdat nog niet alle aanvragen voor leerlingenvervoer binnen zijn, kan het vervoer van een kind nog veranderen. Bijvoorbeeld omdat blijkt dat een ander kind naar dezelfde school gaat en kan meereizen op dezelfde route. Om zeker te zijn van goed vervoer adviseert PlusOV u de informatie in de brief goed te controleren en wijzigingen op tijd aan de gemeente door te geven. In de tweede week van augustus krijgt u van PlusOV definitieve informatie over het vervoer van uw kind vanaf het nieuwe schooljaar.

Aanvragen leerlingenvervoer

Heeft u nog geen leerlingenvervoer aangevraagd voor het nieuwe schooljaar? Wees er dan snel bij en neem dan voor 26 juli contact op met uw gemeente. Alleen dan kunnen wij het op tijd voor u regelen.

Wijzigingen in het vervoer

Gemeenten hebben met elkaar afgesproken tot welke datum zij wijzigingen verwerken. Verandert een instap- of uitstapadres of een van de dagen waarop PlusOV uw kind naar school moet brengen en halen? Geef dit dan voor 26 juli door aan de gemeente. Wijzigingen die u daarna doorgeeft, worden pas verwerkt nadat het nieuwe schooljaar is begonnen. Dan duurt het enkele weken voordat PlusOV uw kind volgens een aangepast reisschema kan vervoeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over het aanvragen van leerlingenvervoer, verhuizing van uw kind of wijziging van school kunt u terecht bij de gemeente Epe via 14 0578. Meer informatie over PlusOV en leerlingenvervoer vindt u op www.plusov.nl. U kunt ook bellen met 088-758 76 55 (dagelijks van 6.30-22.00 uur).

Pagina opties