Meer maatregelen coronavirus: onderwijs, horeca, sport (15-03-2020)

Vanaf zondagavond 15 maart tot en met maandag 6 april gelden aanvullende maatregelen tegen het coronavirus.

Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Alle aanvullende maatregelen op een rij:

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders in beroepen als de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Zo kunnen hun ouders blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Om welke beroepen het precies gaat staat in deze lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18:00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Vragen en informatie

Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor alle vragen en actueel nieuws.

Heeft u hierna nog een vraag?

Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351. Kijkt u eerst op een van de genoemde websites of uw vraag daar beantwoord wordt. Zo kunnen we hopelijk wachttijden voorkomen.

Pagina opties