Luisteren met open oor en leeg kladblok (23-04-2021)

Afbeelding bij intervieuw Michiel Wiersinga

Een kersverse wethouder, Michiel Wiersinga, 36 jaar oud. Tijd voor een kennismaking. Met de komst van Wiersinga is het college van B&W in Epe weer op volle sterkte.

Wie ben je?

“Ik ben geboren in Apeldoorn en getogen in Vaassen, aan de Elspeterweg. Ik heb gevoetbald bij VIOS, maar dat was geen succes. Ik ben niet handig met een bal. Vele jaren ben ik met veel plezier lid geweest als 'verkenner' bij Scouting Maarten van Rossum. In die tijd zijn vriendschappen voor het leven ontstaan. Ook reed ik paard in de bossen rondom mijn woonplaats.”

Wat doe je in je vrije tijd?

Zo gauw als corona voorbij is, wil ik weer een sport oppakken, waarschijnlijk boksen. Ook wandel ik graag, soms samen met Ziggy, de hond van mijn ouders. Je vindt me regelmatig op de bank met een boek. Ik lees graag literatuur, boeken over wijn en oude en nieuwe filosofen. Op dit moment ligt ‘The Count of Monte Cristo’ van Alexandre Dumas open. Ook luister ik veel radio, zoals ‘onze’ Radio 794, Omroep Gelderland en NPO 1, 2, 3 en 4. Ik kijk weinig tv, maar ben net begonnen aan ‘Vikings’ op Netflix. Soms kijk ik ook online of op tv paardensport. Dat heeft mijn interesse omdat ik official ben bij de Nederlandse Draf- en Rensport.”

Je eerste weken als wethouder zijn achter de rug. Wat valt je op?

“De goede en open sfeer in het college. De burgemeester en mijn collega-wethouders zijn een groep mensen die zich iedere dag opnieuw inzet voor de gemeente. We doen het echt samen. En: de inwoners staan centraal. In het gemeentehuis heb ik kennisgemaakt met veel collega’s. Zij bezitten veel kennis, waardoor ik mijn werk als wethouder goed kan doen.

Wat drijft je als wethouder?

“Als eerste hoop ik dat we corona snel goed onder controle krijgen. We snakken allemaal naar ruimte, om elkaar op te zoeken, een terrasje te pakken of een hapje te eten in een restaurant. Ik zie mezelf als wethouder vooral als verbinder. Binnen de organisatie, in het college, tussen afdelingen en ga zo maar door. Je kunt ook denken aan inwoners, ondernemers, vrijwilligers of initiatiefnemers. Daarnaast ontdek ik graag wat mensen echt nodig hebben, om te kijken of we als gemeente daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

Wat kunnen inwoners van je verwachten?

“Als getogen Vaassenaar heeft dat dorp een speciaal plekje. Tegelijk voel ik me wethouder van de hele gemeente. Als ik inwoners spreek, luister ik vooral. Met een open oor en een leeg kladblok. Ik dien graag de samenleving, met extra oog voor de zwakkeren die wat extra hulp en aandacht goed kunnen gebruiken. En een wegwijzer zijn, om te helpen waar het kan. Ik noemde het eerder bruggen bouwen. En als ik daarvoor de eerste steen moet leggen, doe ik dat.”

Pagina opties