Lokaal Cleantech event Epe vergroot bewustzijn duurzaamheid (24-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Vrijdagmiddag 20 april was het lokale Cleantech event op de RSG in Epe. Er was een gezellige markt, waar mensen terecht konden voor allerlei informatie over energie en duurzaamheid. Binnen in de RSG was er een afwisselend programma.

Bedrijfsbezoeken door leerlingen RSG

In de ochtend brachten ruim 100 leerlingen van de RSG bedrijfsbezoeken in de gemeente Epe. De Vaassense bedrijven Tempress, Lemoine, QolorTech, Sportcentrum De Koekoek, SDD in Emst, Aalberts Duurzaam in Oene, zorghoutvesterij Welna, Boerderij Buitengewoon in Tongeren, en in Epe De Bolster, Van Triest, De Jagerstee en RWZI Nereda.

Uitreiking duurzaamheidsprijs ‘Groep 8 aan de macht’

De basisscholen die de duurzaamheidswedstrijd van ‘Groep 8 aan de macht’ gewonnen hadden, hebben hun prijs in ontvangst genomen. Basisschool De Sprenge in Vaassen won € 1000,-, De Violier in Vaassen € 500,-, en De Krugerstee in Vaassen €250,-. Tijdens de dag ‘Groep 8 aan de macht’ op 1 februari jl. presenteerden verschillende groepjes leerlingen van basisscholen in het gemeentehuis hun idee over duurzaamheid voor een jury.

Jeugdlintjes uitgereikt aan de Eco Seek leerlingen

Chiara Mars, Laura Jeths, Femke Zweekhorst en Maikel Teunissen kregen een jeugdlintje uitgereikt door burgemeester Hans van der Hoeve. Ook Demi Vinke en Liselot Gerdes werden in het zonnetje gezet. De leerlingen werden gewaardeerd voor hun verdiensten voor het dorp, de school en in het bijzonder voor hun inzet in het duurzaamheidsproject Eco Seek. Naast dit project nemen deze leerlingen ook deel aan internationale conferenties over milieu en organiseren zelf een internationale jeugdconferentie op de RSG in juni.

Convenant verduurzaming bedrijven(terreinen) ondertekend

Na een panelgesprek waaraan Mike Tijdink namens QolorTech, Zwier van der Weerd namens Aalberts Duurzaam, Ron Dorreboom namens de RSG, wethouder Jan Aalbers namens de gemeente, en twee leerlingen van de RSG deelnamen, werd er een convenant ondertekend. In dit convenant spreken bedrijven, gemeente en de RSG met elkaar af om sneller werk te maken van duurzaamheid op (bedrijven)terreinen en om energieneutraliteit te bevorderen.

Indrukwekkend verhaal van poolreizigster Bernice Nootenboom

Bernice is poolreizigster, klimaatjournalist en filmmaker. Zij vertelde over haar ervaringen op de Noordpool , Canada en Spitsbergen waar de gevolgen van de klimaatverandering zichtbaarder dan ooit zijn.

Verloting elektrische fietsen

De heer Weustink en mevrouw Karreman waren de gelukkige winnaars van een elektrische fiets van Huernink Tweewielers in Vaassen.

Pagina opties