Leefgebied bijen opnieuw uitgebreid met hulp ondernemers

Dit item is verlopen op 25-04-2017.

Afgelopen vrijdag is opnieuw een deel van de bermen langs de Meent ingezaaid met een bloemenmengsel. In 2015 is er voor het eerst een stuk berm ingezaaid toen Axent Groen, Bijenhoudersvereniging De Imme en plaatselijke ondernemers een aantal stukken berm adopteerden. Het jaar erna waren nog meer ondernemers enthousiast en konden er weer bermen worden ingezaaid. En ook dit jaar hebben we het leefgebied van de bijen uitgebreid. Nu met behulp van sponsoren Georg Fisher, Dierenkliniek Epe-Centrum, Dolco Verhuur en fa. Herms en Frans Schimmel - groen en grondwerk. Dankzij deze ondernemers zijn de laatste percelen langs de Meent nu ingezaaid met een bloemenmengsel dat geschikt is voor honingbijen, wilde bijen, hommels en vlinders.

Bijzondere inzet

Oud-voorzitter Kees Boersma van Bijenhoudersvereniging ‘De Imme’ gaf aan dat de bijenstand en de kwaliteit van honing verbetert door de bloemenrijke beplanting. Het belang van bijen en vlinders voor de bestuiving van gewassen in de natuur, land- en tuinbouw en in de bebouwde omgeving voor sier- en volkstuinen is groot. Boersma vindt het bijzonder dat ondernemers hun naam verbinden aan een project dat niets te maken heeft met hun bedrijf en dat zij op deze manier willen bijdragen aan het verbeteren van de voedselvoorziening voor insecten. Bij elk ingezaaid deel van de bermen wordt een bord geplaatst met Vriend van de honingbij en de naam van de sponsor. In totaal hebben 17 ondernemers een stuk berm geadopteerd.

Mooi én nuttig

Wethouder Jan Aalbers bedankte Kees Boersma voor zijn inzet om ondernemers te betrekken bij het project Vriend van de honingbij. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de imkers en de ondernemers. Niet alleen zien de bermen er heel aantrekkelijk uit als ze in bloei staan, ook zullen de omliggende gebieden profiteren van een prima leefgebied voor de honingbij en wilde bestuivers.

Pagina opties