Lancering Kieskompas 14 feb. tijdens lijsttrekkersdebat

Dit item is verlopen op 25-02-2018.

Op woensdagavond 14 februari wordt in samenwerking met de gemeente Epe op de RSG N.O.-Veluwe (Schotweg 1, Epe) het Kieskompas gelanceerd. Dit wordt gedaan tijdens een levendig opgezet politiek debat. Tijdens dit debat zullen de lijsttrekkers van de politieke partijen uit de gemeente Epe debatteren over een aantal stellingen die ook in het Kieskompas te vinden zijn. Professor André Krouwel leidt dit debat.

De avondsessie start om 19.30 uur met een inloop van 30 minuten zodat om 20.00 uur de inleiding van André kan plaatsvinden. Aan het eind van de avond  gaat Kieskompas Live.

Aanmelden avond

Ook bezoekers kunnen deze avond zelf ‘live’ deelnemen aan het Kieskompas. Een echte primeur dus! Wilt u als bezoeker op deze avond aanwezig zijn? Dat kan! U kunt zich tot 12 februari aanmelden voor de avond via kieskompas@rsgnov.nl, graag met opgave van het aantal deelnemers.

Wat is het Kieskompas?

Op woensdag 21 maart a.s. zijn weer de gemeenteraadsverkiezingen! Weet u al op wie u gaat stemmen? Veel mensen gebruiken een hulpmiddel om hun stem te bepalen of om een overzicht te krijgen van de actuele thema’s en de standpunten van de politieke partijen hierin. Het Kieskompas is zo’n veelgebruikt online hulpmiddel. In het Kieskompas zijn antwoorden en reacties op vragen en stellingen opgenomen van de politieke partijen in onze gemeente. 

Debat met scholieren RSG

Eerder op de dag is André Krouwel al met een aantal mensen van het Kieskompas op het RSG om samen met scholieren het ‘Levend Kieskompas’ te spelen. Hierbij worden enkele actuele ‘hot’ issues en onderwerpen voorgelegd aan 5 VWO scholieren. De scholieren nemen vervolgens positie in en beargumenteren hun keuze. Niet alleen scholieren van de RSG doen mee, maar ook scholieren van de Noordgouw uit Heerde. 

Pagina opties