Laag inkomen? Hoge zorgkosten? Regel uw zorgverzekering via de gemeente Epe

Dit item is verlopen op 13-12-2017.

U wilt een goede zorgverzekering voor een aantrekkelijke premie? De collectieve zorgverzekering via Menzis is een goede zorgverzekering voor alle inwoners van Epe met een lager inkomen en eventueel hoge zorgkosten. Inmiddels heeft Menzis de zorgpakketten en premies voor 2018 bekend gemaakt.

De negen pakketten van de zorgverzekering

Deelnemers stellen zelf het verzekeringspakket samen dat bij hen past. De zorgverzekering via de gemeente bij Menzis, bestaat altijd uit drie onderdelen: de basisverzekering, een aanvullend zorgpakket en een tandartsverzekering. Deelnemers kunnen kiezen uit drie aanvullende verzekeringen en uit drie tandartsverzekeringen. De zorgverzekering is dus op negen verschillende manieren samen te stellen.

Komt u in aanmerking voor de zorgverzekering?

Via www.gezondverzekerd.nl/gemeente/epe kunt u zien of  u in aanmerking komt voor de zorgverzekering van de gemeente Epe. Is uw gezamenlijke netto maandinkomen (exclusief vakantiegeld) lager dan de bedragen in de tabel ? Dan komt u in aanmerking voor de zorgverzekering. Via www.gezondverzekerd.nl/gemeente/epe kunt u eenvoudig uw eigen pakket samenstellen en ziet u welke premie u per maand betaalt. 

Heeft u vragen of wilt u overstappen?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl/epe als u wilt overstappen. Menzis beëindigt automatisch uw oude verzekering als u voor 1 januari 2018 overstapt. Voor vragen of hulp bij het overstappen, kunt u ook bellen met de OverstapCoach van Menzis: (088) 222 40 80. De OverstapCoach is van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur bereikbaar.

Liever persoonlijk advies?

U bent welkom op één van de inloopspreekuren voor advies over uw verzekering. Medewerkers van het formulierenteam SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe beantwoorden graag uw vragen over de samenstelling van uw pakket en geven u advies. De inloopspreekuren zijn op:

  • maandag 4 december tussen 09.00 en 12.00 uur in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe.
  • dinsdag 12 december tussen 13.30 en 16.00 uur in het wijkcentrum Bloemfontein, Wetstraat 12 in Vaassen.

Op www.epe.nl/zorgverzekering vindt u meer informatie en antwoorden op vragen over de zorgverzekering.

Voordelen van een zorgverzekering via de gemeente Epe

De huidige deelnemers van de collectieve zorgverzekering waarderen deze verzekering. Zij maken gebruik van een aantal voordelen:

  • Een korting van Menzis op de premie van de basis verzekering en de aanvullende zorgpakketten.
  • Een korting van de gemeente op de premie, afhankelijk van het inkomen en het zorgpakket.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • Kinderen tot 18 jaar vallen automatisch onder de meest uitgebreide tandartsverzekering, ook al hebben hun ouders een lagere tandartsverzekering.
  • De mogelijkheid om het (wettelijk) eigen risico van € 385,- mee te verzekeren.
  • Een gegarandeerde toelating tot de zorgverzekering zonder medische keuring.
  • Een vergoeding van maximaal € 300,- per huishouden per jaar als er een eigen bijdrage betaald wordt aan het CAK voor een Wmo-maatwerkvoorziening.

Pagina opties