Kom ook naar Cleantech Tomorrow!

Dit item is verlopen op 24-04-2018.

Cleantech Tomorrow 2018: met poolreizigster Bernice Notenboom, één van de weinige elektrische vliegtuigen ter wereld op Teuge, het Dorp van Morgen, de Hesla (Tesla op waterstof), Technodiscovery, zangeres Maan, plastic visser Marius Smit, en maak kans op een elektrische fiets! Mis het niet!

Op 20, 21 en 24 april vindt Cleantech Tomorrow 2018 plaats. De gastgemeenten Epe en Voorst zetten zich samen met de Cleantech Regio in voor een bruisend evenement. Verdeeld over drie dagen wordt een programma aangeboden dat interessant en leuk is voor zowel de inwoners van de regio als voor de zakelijk geïnteresseerden. Vrijdag 20 en zaterdag 21 april zijn bedoeld voor het algemene publiek, dinsdag de 24ste is de businessdag voor de professionals, ondernemers en bestuurders. Hier zijn overigens ook inwoners, scholieren en studenten van harte welkom.

Vrijdag 20 april lokale activiteiten in Epe en Voorst

Epe | RSG N.O. Veluwe | 15:00 - 18:30 uur

Op vrijdag is er in beide gemeenten al een aantal activiteiten in het kader van Cleantech Tomorrow. Zo is er vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur in Epe een duurzaamheidsmanifestatie: een streek- en energiemarkt waar je terecht kunt voor alle vragen en demonstraties rondom energie en duurzaamheid.

  • Laat je informeren over elektrisch rijden door Emovia.
  • Kom luisteren naar de prachtige ervaringen van poolreizigster, filmmaker en klimaatjournaliste Bernice Notenboom.
  • Doe mee aan de verloting en win een elektrische fiets!
  • Ook is er een paneldiscussie met bedrijven en zijn er activiteiten voor en door (school)kinderen.

Kijk voor het volledige programma hier!

Voorst

In Teuge is er een open dag bij Ecotribe, Hof van Twello presenteert veganistische producten en zwembad De Schaeck laat zien hoe zij duurzaamheid toepassen in hun gebouw. De bibliotheek in Twello staat de hele maand april in het teken van duurzaamheid.    

Zaterdag 21 april | Publieksdag | Airport Teuge | 12.00 – 19.00 uur

Airport Teuge is de basis voor een duurzaam festival met informatieve stands en activiteiten voor jong en oud. Presentaties, muziek, duurzame hapjes bij foodtrucks en veel gezelligheid. Eén van de weinige elektrische vliegtuigen ter wereld is op Teuge en maakt een aantal vluchten. Ontdek het Dorp van Morgen met de paviljoens het Bedrijf van Morgen, het Huis van Morgen, de Markt van Morgen en Jeugd en Onderwijs van Morgen. Bekijk de Hesla, de Tesla op waterstof. Ontdek hoe leuk techniek is met TechnoDiscovery. Tijdens de Talent Award treedt Maan op. Het belooft een gevarieerd programma te worden met voor jong en oud leuke en interessante activiteiten en experiences. De publieksdag is gratis toegankelijk.

Dinsdag 24 april | Businessdag | Airport Teuge | 15.00 – 22.00 uur

Ook de businessdag is op airport Teuge. Verschillende sprekers geven vanuit hun expertise een inkijkje in de acties die nodig zijn om een volgende stap te maken in duurzaamheid. Marius Smit neemt je mee in een bijzonder verhaal. Hij heeft een uniek beroep en een uitdagende missie. Hij is de oprichter van Plastic Whale; de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Katja Staartjes is bergbeklimmer en neemt de aanwezigen mee op een reis naar boven de 7500 meter en het leven op het scherpst van de snede.

Tijdens de businessdag tonen bedrijven hun innovaties. Het programma biedt volop mogelijkheden om relevante vraagstukken voor het voetlicht te brengen. Nieuw dit jaar is de Business Challenge. Voor bedrijven is dit een unieke kans om studenten, van de regionale HBO-scholen, HAN, Saxion en Windesheim, te laten meedenken over hoe ze hun bedrijfsproces circulair(der) kunnen maken. The next level-oplossing binnen handbereik! Uiteraard ontbreekt ook de finale van de Cleantech Battle niet. Een battle die al prachtige voorbeelden heeft opgeleverd van next level oplossingen op het gebied van duurzaamheid.

Aanmelden

Voor de publieksevents is aanmelden niet nodig, voor de businessdag wel. Dit kan via www.cleantechtomorrow.nl.

Pagina opties