Kennismaken met Zwier van der Weerd (CDA) (22-06-2022)

Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Zwier van der Weerd van het CDA. 

Even voorstellen

Mijn naam is Zwier van der Weerd uit Oene. Ik heb daar een agrarisch bedrijf, ‘de Boerderij’, waar ik iedere dag werk met de mooie mensen van de Passerel. Met elkaar verzorgen we de dieren, werken we op het land, maken we producten van hout, schenken we koffie en doen we allerlei andere klusjes op de boerderij. Daarnaast houd ik erg van zingen in de kerken in onze omgeving en dingen organiseren voor en met andere mensen. 

Wat is voor u een bijzondere plek in de gemeente Epe?

Het liefst ben ik bezig op en rond de boerderij, voor mij is dit de mooiste plek in de gemeente. Ik kan enorm genieten van de zon die opkomt in het Oenerbroek. De weidsheid en de rust geven me iedere dag energie om van de dag weer een feest te maken. 

Waarvoor gaat en staat u?

In de gemeenteraad ben ik de enige boer, wat natuurlijk wel raar is in een landelijke gemeente als de onze. Daarom wil ik de agrarische sector zo goed mogelijk vertegenwoordigen in de raad. En juist nu, met de plannen van het kabinet over het terugdringen van de veestapel, is dat heel belangrijk. Ik vind zeker dat de agrariërs kunnen helpen bij het terugdringen van de uitstoot van stikstof, maar ik vind wel dat dit niet alleen door de boeren opgelost kan worden. Dit is een probleem van ons allemaal, Iedereen kan hierbij helpen. Het is bijvoorbeeld heel raar als vliegveld Lelystad open gaat terwijl wij als boeren geen toekomst meer hebben. 

Wat doen we als raad voor u?

Als raad vertegenwoordigen we de belangen van alle inwoners. Dit doen we vooral door u op te zoeken en goed te luisteren. Als je van elkaar weet wat belangrijk is, dan ben je al halverwege de oplossing. 

Uitnodiging

Op de boerderij is het altijd gezellig druk met cliënten, maar ook veel mensen die gezellig een kop koffie komen drinken. Mocht u in de buurt zijn, kom gezellig even aan, dan maken we kennis met elkaar. 

zvanderweerd@epe.nl 

Pagina opties