Kennismaken met: Wilma Baltus (GroenLinks) (22-06-2022)

Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Wilma Baltus van GroenLinks.

Even voorstellen

Ik ben Wilma Baltus en fractievoorzitter van GroenLinks. Ik woon inmiddels al 35 jaar in de gemeente Epe. In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten, werkend in mijn groentetuin of in de natuur. Daarnaast hou ik van koken, lezen en lange-afstandspaden lopen.

Wat is voor u een bijzondere plek in de gemeente Epe?

Het vlonderpad op Landgoed Tongeren is één van mijn favoriete plekken. De natuurontwikkeling daar volg ik al enige jaren. Een paar weken geleden zag ik er voor het eerst zonnedauw. Hier kan ik dan enorm blij van worden en van genieten!

Waarvoor gaat en staat u?

Ik vind dat we onze leefomgeving schoon, leefbaar en bruikbaar moeten doorgeven aan volgende generaties. Verdere aantasting van het klimaat en onze planeet wil ik voorkomen. Daarom ga ik voor schone energie uit blijvend beschikbare bronnen, hergebruik van producten en grondstoffen en schoon vervoer. In die maatschappij moet iedereen mee kunnen doen en zich thuis voelen. Kortom;  eerlijk delen, inclusief en klimaat altijd voorop. Zo maken u en ik samen een sociale en duurzame toekomst!

Wat doen we als raad voor u?

In de gemeenteraad gaat het over uw directe woonomgeving. Ik vind dat u zich in  onze gemeente thuis moet voelen. Dat betekent betaalbare huisvesting, omgeving van goede kwaliteit, goed onderwijs en schone werkgelegenheid. Voor wie het minder heeft getroffen, moet goede ondersteuning zijn.
In de nieuwe Omgevingswet zal mijn aandacht uitgaan naar verduurzaming en klimaatadaptatie. Contact met inwoners is belangrijk om te weten wat er speelt. Constructieve en kritische informatie van inwoners is waar ik naar op zoek ben. 

Uitnodiging

Hebt u goede ideeën, laat het mij weten. Ik doe dan ook graag een uitnodiging aan inwoners, bedrijven, verenigingen en organisaties om mij op te zoeken. Ik hou van inspiratie en geef graag ruimte aan de wijsheid van iedereen. Mailt u mij?

wbaltus@epe.nl 

Pagina opties