Kennismaken met: Peter Vermaas (Forum voor Democratie) (08-06-2022)

Dit item is verlopen op 21-07-2022.
Peter Vermaas (Forum voor Democratie)

Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. In de komende weken stellen de raadsleden zich voor. Nu aan de beurt is Peter Vermaas van Forum voor Democratie. 

Even voorstellen

Mijn naam is Peter Vermaas. Samen met mijn verloofde Nancy en onze 3 kinderen (3, 5 en 8 jaar) woon ik in Vaassen. Naast tijd doorbrengen met mijn gezin houd ik ervan een potje te kaarten of te poolen (op eigen pooltafel).

Wat is voor u een bijzondere plek in de gemeente Epe?

Ik wandel graag door de kasteeltuin van kasteel Cannenburch. Dat is voor mij een fijne manier om te ontspannen naast het drukke bestaan met een gezin, een gewone baan en 2 politieke functies. Een grappig toeval is dat ik ben opgegroeid (in Hoofddorp) in een straat met de straatnaam ‘Cannenburg’.

Waarvoor gaat en staat u?

Voor mij is de kern van politiek dat we ervoor moeten zorgen dat we dicht bij de realiteit staan en dat we naar inwoners luisteren. In mijn eerste maanden in de raad heb ik gemerkt dat er veel wollig, nietszeggend, multi-interpretabel taalgebruik wordt gebruikt. Ik ben liever concreet en duidelijk. Dat doe ik voor FVD hier in de gemeente Epe en ook als fractievoorzitter van FVD in de Provinciale Staten van Gelderland. Een mooie combinatie, omdat we als provincie en gemeente steeds meer met elkaar te maken krijgen.

Wat doen we als raad voor u?

Wij willen in de gemeenteraad de bubbel doorprikken. Waar alle partijen tot voor kort hetzelfde dachten over ingrijpende thema’s, willen wij laten zien dat het ook anders kan. Dat het niet vanzelfsprekend is om in de hypes (zoals klimaat en stikstof) van andere overheden mee te gaan bijvoorbeeld. We moeten altijd zelf blijven nadenken. Het belang van de inwoners van Epe is veel belangrijker dan corrupte afspraken uit internationale verdragen.

Uitnodiging

Wat we ook erg belangrijk vinden is veel contact met inwoners te hebben. Daarvoor zullen we na deze drukke opstartfase bijeenkomsten organiseren in de gemeente. Mocht je daar ideeën over hebben of bijvoorbeeld een interessante locatie weten, dan zie ik graag een email tegemoet.

pcvermaas@epe.nl

Pagina opties