Kennismaken met: Henk Boon (SGP-ChristenUnie)  (15-06-2022)

Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe en vertrouwde gezichten gekozen in de gemeenteraad. Iedere week stellen we opnieuw raadsleden voor. Deze week: Henk Boon van SGP-ChristenUnie. 

Even voorstellen

Mijn naam is Henk Boon. Met mijn vrouw Margriet mag ik al 33 jaar getrouwd zijn en we hebben samen 4 kinderen en 8 kleinkinderen gekregen. We wonen sinds 1999 in Vaassen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als decaan op de Fruytier en docent op het Hoornbeeck. Beide scholen staan in Apeldoorn. Ik houd van geschiedenis, klassieke muziek en probeer mijn conditie op peil te houden met mountainbiken.

Wat is voor u een bijzondere plek in de gemeente Epe?

De beken in onze gemeente vind ik heel bijzonder. Op de plaats waar ik opgegroeid ben, stroomt de Wenumse beek en als kleine jongen was ik daar al graag. Beken hebben iets rustgevends en je wordt er blij van. In psalm 46 in de Bijbel staat dat de beekjes van de rivier de stad van God, dat is Jeruzalem, verblijden. 

Wat doen wij als raad voor u?

In de komende periode wil ik mij inzetten voor meer woningen in onze gemeente die geschikt zijn voor een brede doelgroep. Dat wordt nog een hele uitdaging, want materialen en mensen zijn schaars in de woningbouw. De SGP/CU wil dat Epe creatiever met woningbouw omgaat en meer mogelijk maakt. 

Waarvoor gaat en staat u?

Als raadslid ben je ook volksvertegenwoordiger. Dat is wat anders dan belangenbehartiger. We proberen zo goed mogelijk naar mensen te luisteren en dan met een afgewogen oordeel een besluit over een bepaalde situatie te nemen. Een besluit dat, als het goed is, in het algemeen belang van onze inwoners is. 

Uitnodiging 

Ik maak me zorgen om de enorme stijging van de energieprijzen. Zowel voor de minima als voor de middeninkomens. Wanneer u uw verhaal hierover wilt delen, dan mag u mij bellen of mailen. Hopelijk kunnen we ook als gemeente in de komende periode op dit gebied wat betekenen voor onze inwoners. Zelf denk ik dan bijvoorbeeld aan een regeling die mensen met een krappe beurs de mogelijkheid biedt om toch te investeren in energiebesparende maatregelen. 

hboon@epe.nl 

Pagina opties