Kennismaken met: Bertie Hendriks (CDA) (28-06-2022)

Dit item is verlopen op 13-07-2022.

Na de verkiezingen in maart zijn er nieuwe gezichten bij gekomen in de gemeenteraad van Epe. Maar van de 23 raadsleden zijn er ook een aantal die al eerder een periode in de raad zaten. Iedere week stellen we raadsleden voor. Deze week: Bertie Hendriks van het CDA. 

Even voorstellen

Mijn naam is Bertie Hendriks, met mijn man en twee zoons woon ik in Epe. Naast mijn werk zit ik nu voor het negende jaar in de gemeenteraad voor het lokaal CDA. Naast mijn gezin, werk en de politiek hou ik erg van hardlopen. 

Wat is voor u een bijzondere plek in de gemeente Epe?

Ik vind dat onze gemeente heel veel mooie plekken heeft. Maar het liefst ben ik toch ergens rondom het dorp Epe aan het hardlopen. Onze omgeving is zo afwisselend dat er altijd wel iets moois te zien is in de bossen, op de hei of langs het kanaal. 

Waarvoor gaat en staat u?

Momenteel ben ik fractievoorzitter van de fractie van het lokaal CDA. We noemen onszelf expres zo. Hiermee willen we aangeven dat we, net als alle andere partijen in de gemeenteraad, een lokale partij zijn. Wij komen allemaal uit onze gemeente en proberen zo goed mogelijk alle inwoners van de gemeente te vertegenwoordigen. De uitgangspunten van het CDA, zorgen voor elkaar en verantwoordelijkheid nemen, passen heel erg bij ons. We maken als lokaal CDA onze eigen afweging. We zijn bijvoorbeeld fel tegen de opening van vliegveld Lelystad. In Den Haag is dat nog niet het standpunt van de CDA-fractie.  

Wat doen we als raad voor u?

Als raad vertegenwoordigen we de belangen van alle inwoners. Dit doen we vooral door u op te zoeken en goed te luisteren. Als je van elkaar weet wat belangrijk is, dan ben je al halverwege de oplossing. Nu ik wat meer ervaring heb ik de raad, probeer ik ook een bijdrage te leveren aan een betere bestuurscultuur in de gemeente. De laatste maanden hebben we hier al aan gewerkt door de formatie na de verkiezingen anders te doen dan voorheen, maar ook door altijd te kijken wat er beter kan binnen de raad. 

Uitnodiging

Ik ben raadslid voor iedereen, daarom kunt u altijd contact met me opnemen via bhendriks@epe.nl

Pagina opties