Jonge mantelzorgers krijgen cadeaukaart na rit door discowasstraat (14-12-2020)

Wethouder Lia de Waard en Gerrita Reumer van het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe hadden vrijdagavond een verrassing in de aanbieding voor jonge mantelzorgers. Zij mochten eerst in de auto van hun ouders door een wasstraat met discobeats rijden. Daarna kregen ze een cadeaukaart van The Read Shop uitgereikt.

Spotlights

Veel jonge mantelzorgers werden zo op een coronavriendelijke manier in de spotlights gezet. De cadeaukaart werd ter plekke uitgereikt door de wethouder zorg en ondersteuning en de coördinator van het Steunpunt Mantelzorg. In totaal 105 jongeren meldden zich voor de cadeaukaart aan.

Alternatieve uitreiking

De gemeente Epe zet jonge mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje. Steunpunt Mantelzorg coördineert dit officiële moment. Een gewone bijeenkomst organiseren lukte niet vanwege het coronavirus. “Om de kaarten nu per post te versturen vonden we erg kaal. Dennis Gezel van Pro Carwash Epe biedt elke week een uur lang de variant discowasstraat aan. Daar mochten we voor onze actie gebruik van maken”, deelt Gerrita mee.

Blink als een diamant

De jonge mantelzorgers reden onder het motto ‘shine like a diamond’ (blink als een diamant) de discowasstraat in. De cadeaukaart ontvingen ze vervolgens in een goudkleurige envelop, bevestigd aan een ballon.

Best pittig

Ongeveer 1 op de 5 jongeren in de gemeente Epe is mantelzorger. Reumer: “Het is belangrijk dat we in onze maatschappij oog blijven houden voor deze kinderen en jongeren. Voor een kind kan de bewuste of onbewuste zorg best pittig en intensief zijn. Zeker als je dat moet combineren met school, huiswerk, hobby’s en sociale contacten.”

Verschillende activiteiten

Steunpunt Mantelzorg organiseert daarom verschillende activiteiten voor deze jongeren. Zie voor meer informatie hierover www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers.

Pagina opties