Inwoners welkom bij beëdiging militairen op Marktplein Epe vrijdag 14 juni

Dit item is verlopen op 26-06-2019.

Aanstaande vrijdag 14 juni worden op het Marktplein in Epe enkele tientallen militairen van het VuursteunCommando beëdigd. De ceremonie begint om 14.00 uur en duurt een uur. De gemeente Epe treedt op als gastheer.

Waardering

Burgemeester Hans van der Hoeve is blij op deze vrijdag 14 juni de militairen te mogen ontvangen. “Het is ons blijk van waardering voor de samenwerking tussen het Artillerie Schietkamp (ASK) en de gemeente Epe, voor ons partnerschap in brandpreventie en –bestrijding en voor de gastvrijheid van het ASK tijdens de jaarlijkse Eper Paarden4daagse als we de route mogen laten lopen over ASK-terrein.”

Getuige

De burgemeester wil het belang van defensie graag benadrukken: “Defensie lijkt soms een op zichzelf staand instituut, terwijl het werk van de militairen essentieel is voor de veiligheid van onze samenleving. Op deze manier kunnen we de band tussen defensie en inwoners verstevigen.” Inwoners zijn dan ook nadrukkelijk uitgenodigd naar het Marktplein te komen om getuige te zijn van de ceremonie.

Eer

“Het is een traditionele ceremonie waarbij op het Marktplein straks onder andere verschillende batterijen en materieel staan opgesteld. Er is muziek, er zijn paarden en er staat een 25-ponder kanon. Dat de ceremonie deze keer in de gemeente Epe plaatsvindt is een eer voor onze gemeente”, aldus de burgemeester.

Pagina opties