Informatiebijeenkomsten over aanleg glasvezel

Dit item is verlopen op 20-07-2018.

De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Noordoost Veluwe is opgestart. Hieronder vallen de gemeente Epe en Heerde en delen van de gemeenten Apeldoorn, Hattem, Voorst en Olst-Wijhe. Huishoudens en bedrijven in het buitengebied van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 10 september 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een van de zes dienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Helden Van Nu, Kliksafe of Solcon. Al bij 50% deelname gaat de aanleg van glasvezel door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

Informatiebijeenkomsten

Er is een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat gevallen. Vanaf 19.30 uur is de inloop en 19.45 uur start de avond. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. 

Datum

Plaats

Locatie

Adres

Maandag 9 juli

Welsum

Dorpshuis de Bongerd

Kerklaan 22

Dinsdag 10 juli

Epe

Partyboerderij Vossenberg

Centrumweg 17

Woensdag 11 juli

Emst

Dorpshuis de Hezebrink

Dominee van Rhijnstraat 69

Donderdag 12 juli

Heerde

Partycentrum de Keet van Heerde

Eperweg 55


Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Oosten, Westen en Midden van het land succesvol afgerond, bijvoorbeeld in Twente, De Achterhoek, Salland en op andere delen van de Veluwe.

In totaal gaat het om ruim 4.600 huishoudens en bedrijven in het buitengebied. Aanmelden voor glasvezel kan tot 10 september 2018 door een abonnement bij een van de zes dienstaanbieders af te sluiten; Caiway, CBizz, Delta, Helden Van Nu, Kliksafe of Solcon.

De bewoners krijgen het volgende aanbod: keuze uit zes dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van €1.600,- euro bij eenmalige afkoop of €12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal €995,- euro.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Pagina opties